(FOTO/VIDEO) Evakuacija turista u Šavniku: Danima odsečeni zbog obilnih padavina

Šavnik se i dalje bori sa posledicama poplava, a u toku je uspostavljanje putne konekcije preko vode kako bi se evakuisalo desetak turista iz sela Komarnica, koji su od petka odsečeni usled obilnih padavina koje su povećale vodostaj reke Komarnice i porušile mostove.

Izvor: RTCG   |  

06.10.2024. 18:55

(FOTO/VIDEO) Evakuacija turista u Šavniku: Danima odsečeni zbog obilnih padavina
Foto: Mira Rovčanin/Radio Televizija Crne Gore

Kako je rekao Radiju Crne Gore predsednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić, i dalje je ugroženo oko trideset meštana, prenosi RTCG.

"Namera je da se turisti evakuišu, da osposobimo konekciju i preko vode ih prevedemo. Nije to trajno rešenje, već samo da se izvrši evakuacija turista, jer oni od petka čekaju da se oslobode i pređu na drugu stranu obale. Očekujem da ćemo uspeti danas to da završimo", kazao je Jakić.

Spasilačku akciju sprovode opštinske službe bez pomoći države, tvrdi Jakić. Napominje i da čine sve što je u njihovoj moći kako bi se izborili sa nedaćom.

"Državne institucije trebalo bi da su se uključile u petak ujutru, do danas ih nema. Nije bilo nikakve reakcije od strane države, osim jednog tvita koji je najavio popis materijalne štete, što bi trebalo da se desi na kraju sve ove priče. Tu su naša služba Zaštite i spasavanja, Komunalno preduzeće, angažovali smo i privatne firme da nam pomognu i borimo se sa ovim problemom koji nas je zadesio. Ni mi, ni građani nemamo strpljenja da čekamo zakasnele reakcije institucija države. Ako do sada nisu planirali da pomognu, nema potrebe ni odsad", istakao je Jakić.

Foto: Mira Rovčanin/Radio Televizija Crne Gore

Meštani sela Komarnica, zaseok Zarica, koji su i dalje odsečeni, u subotu su dobili struju i vodu.

Nevreme je napravilo materijalnu štetu i domaćinstvima. Voda je prodrla u brojne objekte, uništila ribnjake, imanja i zasade poljoprivrednih proizvođača.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)