Miloš Vučić pobedio u Srebrenici, Dodikov SNSD izgubio Pale

Lokalni izbori održani su širom Bosne i Hercegovine, a Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) je, kako pišu mediji, pobedio u više od 70 odsto lokalnih zajednica, kako je rečeno iz izbornog štaba ove partije.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

06.10.2024. 23:01

Miloš Vučić pobedio u Srebrenici, Dodikov SNSD izgubio Pale
Foto: Tanjug/AP/Armin Durgut

Kandidat SNSD za predsednika Opštine Srebrenica Miloš Vučić proglasio je izbornu pobedu.

"Nedostižna je razlika. Zbirom svih podataka razlika će biti preko hiljada. Nadam se da su ovaj vatromet i sirene zbog mene. Nemamo dovoljno informacija o nekim podacima", rekao je Vučić, prenosi ATV.

On je poručio i da je vreme da se prekinu podele u Srebrenici.

Novi/stari predsednik Opštine Trnovo je Ibro Berilo, nakon prebrojanih 99 odsto glasova. Berilo (SDA) je osvojio 1.312 glasova, dok je njegov protivkandidat Bajro Lindov (SDP) osvojio 384 glasa, piše Klix.ba.

Inače, Berilo je kampanju vodio iz pritvora, gde se nalazi zbog zloupotrebe položaja.

Kandidat SNSD za predsednika opštine Sokolac Strahinja Bašević do početka predizborne kampanje nalazio u pritvoru zbog sumnje u korupciju.

On je, prema prvim rezultatima pobedio na ovogodišnjim lokalnim izborima, i rekao da je njegovom pobedom srušena, vladavina manipulacije i prevare, koja je trajala dugo godina u ovoj lokalnoj zajednici.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić (SDP) odnela je pobedu u Opštini Novo Sarajevo kao kandidatkinja Trojke ispred Muamera Bandića (SBiH) kog su podržale SDA i DF.

Ona se zahvalila svojim glasačima, i rekla: "Nema euforije, idemo da radimo".

Slavlje na ulicama Velike Kladuše

A u Velikoj Kladuši - veliko slavlje na ulicama nakon što je potvrđeno da će novi načelnik biti Boris Horvat.

Ubedljivom pobedom sa 7.821 glasom prema dosad prebrojanim 69 od 72 izborna mesta, novi gradonačelnik Velike Kladuše je Boris Horvat, kandidat koalicije Zajedno za Veliku Kladušu.

Dejan Kojić, kandidat DEMOS kog je podržala Srpska demokratska stranka (SDS), pobedio je u trci za predsednika Opštine Pale, u kojoj je vlast imao SNSD.

Podsetimo, i Draško Stanivuković proglasio je pobedu u trci za gradonačelnika Banjaluke.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)