Kandidatkinja iz Tuzle dobila nula glasova na biračkom mestu na kom je glasala za sebe sa porodicom

Kandidatkinja Naše stranke (NS) za Gradsko veće Tuzle Dragana Berberović - Gagro šokirana je rezultatima izbora, jer na svom biračkom mestu, na kojem je lično glasala, zajedno sa ostalim članovima porodice, nije dobila niti jedan glas. Ona izražava sumnju u regularnost izbornog procesa.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

08.10.2024. 21:22

Kandidatkinja iz Tuzle dobila nula glasova na biračkom mestu na kom je glasala za sebe sa porodicom
Foto: I. Š./Klix.ba

Dragana Berberović - Gagro na biračkom mestu Senjak 2 zajedno sa mužem i ćerkom ostvarila je svoje biračko pravo. Uz ta tri, trebalo je da ima još najmanje dva glasa od njoj veoma bliskih članova porodice.

Međutim, prema zvaničnom podatku Centralne izborne komisije BiH, ona na tom biračkom mestu nije dobila nijedan glas, prenosi Klix.ba.

"Ovo je sav nepotizam i korupcija u korenu, gde bi građani trebalo da imaju poslednju reč, a očigledno neko drugi odgovoran za Gradsku izbornu komisiju, ima veću moć od nas svih. Potpuna smejurija je da je na mom biračkom mestu, nekako od mojih članova porodice nestalo pet glasova. Hajde kada kradu, ali gde baš na mom glasačkom mestu", kazala je Berberović - Gagro.

Ona izražava sumnju i u tačnost podataka sa ostalih biračkih mesta koji pripadaju izbornoj jedinici Tuzla, a očekuje da se u celi slučaj uključi i Tužilaštvo Tuzlanskog kantona.

Ovakvi slučajevi nisu nepoznanica tokom izbornog procesa u Bosni i Hercegovini, jer ih po nekoliko bude zabeleženo u svakom ciklusu, zaključuje Klix.ba.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)