Pešić: Rekao sam Čoviću - novi predsednik, novi i selektor

Svetislav Pešić, doskorašnji selektor Košarkaške reprezentacije Srbije, govorio o mogućnosti da i u budućnosti predvodi nacionalni tim.

Izvor: Sportklub   |  

05.10.2024. 11:59

Pešić: Rekao sam Čoviću - novi predsednik, novi i selektor
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Legendarni trener je na neki način stavio do znanja da više ne želi da obavlja tu funkciju i da je o tome pričao sa Nebojšom Čovićem, predsednikom Košarkaškog saveza Srbije.

"Imam neke druge planove u životu, želim nešto drugo da radim. Nemam 57 nego 75 godina. Ne osećam apsolutno nikakvu obavezu ni prema kome", rekao je Pešić za Sport klub.

Jedino što ga 'remeti' je odnos koji ima sa reprezentativcima.

"Ono što osećam je samo odgovornost prema igračima sa kojima sam radio u predthodne tri godine i to je ono što meni 'smeta' u mojoj definitivnoj odluci".

Međutim, ipak deluje da je Pešić mnogo bliže tome da ostane pri odluci da više neće biti selektor.

Foto: Tanjug/AP/Michael Conroy

"Čoviću sam već rekao novi predsednik, novi tim, novi potpredsednici, sve novo, početak novog novog olimpijskog ciklusa, novi trener, novo sve. Ne bežim od toga da pomognem Čoviću i novom treneru koliko im pomoć od mene treba. Ništa novo nemam da saopštim", dodao je Pešić.

Svetislav Pešić je u drugom mandatu na klupi nacionalnog tima (prethodno je 2001. i 2002. godine odveo Jugoslaviju do titule evropskog i svetskog prvaka) osvojio srebro na Svetskom prvenstvu prošle godine, dok je ove godine sa Srbijom osvojio olimpijsku bronzu.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)