Đuriću oduzeta medalja u Parizu: "Nepravda, sve su proverili"

Srpskom paraolimpijcu Nebojši Đuriću oduzeta je srebrna medalja u bacanju kugle na Igrama u Parizu zbog "neadekvatne" opreme, a on nije krio ogorčenost zbog te odluke

Izvor: Tanjug   |  

31.08.2024. 16:47

Đuriću oduzeta medalja u Parizu: "Nepravda, sve su proverili"
Envato

Odluka o oduzimanju medalje Đuriću saopštena je na sajtu takmičenja. Organizatori nisu detaljno, za sada, objasnili šta je razlog za diskvalifikaciju. Đuriću je medalju doneo hitac iz druge serije – 11 metara i 98 centimetara.

Đurić je izjavio da je to jedna od najvećih krađa i prevara u istoriji paraatletskog sporta.

"Ovo je verovatno jedna od najvećih krađa i prevara u istoriji paraatletskog sporta. Došao sam kao sedmi ili osmi favorit, na kraju sam medalju osvojio čudom i krvavim radom kako mojim, tako i trenera. Zahvalio bih se čitavoj naciji i našim porodicama, prijateljima svima koji su nas bodrili, osećali smo tu podršku. Hvala narodu koji nas prati, medijima i našoj kući RTS koja nas prati, nadamo se da ćemo uvek imati podršku", izjavio je Đurić za RTS.

Đurić je u petak osvojio srebrnu medalju rezultatom 11,98 metara, ali mu je naknadno saopšteno da mu je oduzeta srebrna medalja zbog navodno neadekvatne opreme. Trener srpskog paraatletičara Miloš Zarić rekao je da je stolica u kojoj je Đurić nastupao, prošla sve provere.

Komentari (0)