Donald Tramp Mlađi angažovao programere iz Srbije koji će kontrolisati izbore u SAD?

Tek nešto više od mesec dana pre izbora u Americi, Beograd je posetio Donald Tramp Mlađi, najstariji sin bivšeg predsednika i aktuelnog predsedničkog kandidata, prenosi Serbian Times.

Izvor: Serbian Times   |  

25.09.2024. 21:52

Donald Tramp Mlađi angažovao programere iz Srbije koji će kontrolisati izbore u SAD?
Alec Tabak/New York Post via AP

Naime, Donald Mlađi organizovao je večeru za grupu biznismena u jednom hotelu u centru Beograda, kako piše Serbian Times, a prema navodima ovog portala, tema su bile Trampove potencijalne investicije, naročito u oblasti nekretnina, hotela i digitalnih medija, kao i uslovi za poslovanje u Srbiji i prednosti ovog regiona u odnosu na neke druge.

Tramp Mlađi je govorio o unapređenju poslovnih odnosa Srbije i SAD, dotakao se američkih izbora i obećao znatno bolje odnose dve zemlje u slučaju da njegov otac ponovo postane predsednik, piše ovaj medij.

Kako navode, ono o čemu, barem javno, nije bilo govora tokom večere, jeste da je Donald Tramp Mlađi nedavno osnovao softversku kompaniju u kojoj je zaposlio veliki broj isključivo srpskih programera.

"Donald Mlađi je pokrenuo kompaniju čiji je glavni zadatak bio pravljenje softvera za praćenje izbora, platforma koja bi njegovom ocu i njegovom timu omogućila da iskontroliše izborni proces u novembru i spreči potencijalne neregularnosti i krađu glasova. Posle lošeg iskustva koje su imali na izborima 2020. godine, ovaj put ništa nisu želeli da prepuste slučaju", rekao je za Serbian Times izvor blizak Trampovom izbornom štabu.

Dodao je, kako navodi ovaj portal, da je Tramp Mlađi bio veoma razočaran rezultatima prošlih izbora, a njegovu pažnju tada je privukla informacija da su tvorci famoznog programa za brojanje glasova u SAD bili srpski programeri.

"Ubeđen je da su izbori 2020. bili pokradeni i zato je rešio da uradi sve kako bi sprečio da se to ponovi. Zato je tražio da softver za kontrolu izbora rade isključivo srpski programeri, za koje je sa više strana dobio pohvale da su najbolji u svom poslu. Tim je u međuvremenu sastavljen, platforma je završena i Tramp je prezadovoljan rezultatima", rekao je sagovornik Serbian Times.

Kako je dodao, "možda je to jedan od razloga zbog kojih je Tramp sada zainteresovan da proširi svoje investicije i na druge poslove u Srbiji, poput hotela i nekretnina".

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)