Tramp posle sastanka sa Zelenskim: Kao predsednik završiću rusko-ukrajinski rat, Kamala Haris to ne može

Bivši američki predsednik Donald Tramp, koji se ponovo kandidovao za Belu kuću, izjavio je u petak da je imao "sjajan sastanak" sa ukrajinskim liderom Volodimirom Zelenskim i da će raditi na završetku rusko-ukrajinskog rata odnosno pregovarati za dobrobit obe strane.

Izvor: nbcnews   |  

27.09.2024. 23:34

Tramp posle sastanka sa Zelenskim: Kao predsednik završiću rusko-ukrajinski rat, Kamala Haris to ne može
Foto: Tanjug/AP/Julia Demaree Nikhinson

Tramp , koji je kandidat Republikanske stranke, sastao se sa Zelenskim posle pet godina i najavio da će se, ukoliko bude izabran za predsednika SAD, rat Rusije i Ukrajine "brzo završiti".

"Ako ne bude tako, onda se ovaj rat nikada neće završiti i ući će u fazu Trećeg svetskog rata. Gospođa (Kamala) Haris nikada neće moći da okonča rat. Ništa se neće promeniti, osim što će se smrt i razaranja samo pogoršati", naveo je Tramp na svojoj društvenoj mreži Truth Social.

Potpredsednica SAD Kamala Haris je u četvrtak, tokom sastanka sa Zelenskim, ocenila da bi Trampov predlog da počne pregovore sa Rusijom o teritorijalnim ustupcima bio ravan kapitulaciji.

Tramp je posle sastanka sa Zelenskim rekao da se rat u Ukrajini mora pravedno okončati.

Na pitanje da li se predomislio posle razgovora sa ukrajinskim liderom, Tramp je odgovorio da je "mnogo naučio", ali da nije promenio mišljenje.

Foto: Tanjug/AP/Julia Demaree Nikhinson

"Predsednik Zelenski i ja želimo da se ovaj rat završi. I da se završi pravedno. Mislim da će se to dogoditi u pravo vreme", dodao je on.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)