Premijer Velike Britanije nagovestio mogućnost uvođenja viših poreza kako bi reformisao zemlju

Premijer Velike Britanije Keir Starmer rekao je da će verovatno morati da nametne "bolne" više poreze bogatima kao deo svog plana za reformu Britanije i da je oslobodi truleži koja se, kako je rekao, uspostavila tokom 14 godina konzervativne vlasti.

Izvor: Newsmax   |  

27.08.2024. 15:51

Premijer Velike Britanije nagovestio mogućnost uvođenja viših poreza kako bi reformisao zemlju
Tanjug/AP/Hannah McKay

Starmer, čija je Laburistička stranka pobedila u izborima u julu sa velikom većinom, obećao je da će obnoviti temelje britanskog društva. Rekao je da su ovog meseca anti-migrantski nemiri odraz podela koje su se ukorenile, podstaknute sklonostima konzervativaca prema populizmu, umesto rešavanju problema.

"Nasleđeno nam je ne samo ekonomsko crnilo, već i društveno, i zato moramo da preduzmemo akciju i radimo stvari drugačije. Deo toga je da budemo iskreni sa ljudima o izborima sa kojima se suočavamo i koliko će ovo biti teško," rekao je Stramer.

Tokom govora u Rose Garden-u u svojoj kancelariji u Downing Streetu, upozorio je da će bilo kakve promene zahtevati vreme.

Rekao je da je spreman da donese nepopularne odluke, uključujući i to da oni sa najvećim mogućnostima treba da preuzmu najveći teret u budžetu, koji će biti predstavljen 30. oktobra.

Komentari (0)