Arapski restoran u Nemačkoj na meti kritika zbog popusta koji nudi na godišnjicu napada Hamasa na Izrael

Arapski restoran "Habiba" u gradu Sarbrikenu u Nemačkoj izazvao je kritike nemačkih zvaničnika na društvenim mrežama, zbog toga što nudi popust na godišnjicu napada Hamasa na jug Izraela, uz ocenu da to može da se protumači kao "podrška terorizmu".

Izvor: Tanjug   |  

07.10.2024. 12:12

Arapski restoran u Nemačkoj na meti kritika zbog popusta koji nudi na godišnjicu napada Hamasa na Izrael
Foto: Envato ilustracija

Komesar za antisemitizam nemačke vlade Feliks Klajn rekao je za Velt da smatra da je restoran namerno izabrao 7. oktobar, godišnjicu napada Hamasa na Izrael, da bi davao popuste.

Restoran je objavio 1. oktobra na društvenim mrežama da daje popust 7. oktorbra, a neki ljudi su reagovali postovima u kojima su kritikovali taj potez, navodeći da smatraju da je neprimereno pokrenuti akciju popusta na godišnjicu napada Hamasa na Izrael.

"Odluka da se 7. oktobra ponudi posebna cena je krajnje neprikladna i uvredljiva s obzirom na tragične događaje tog dana. Ovo deluje kao podrška terorizmu", naveo je jedan korisnik, dok je drugi pozvao na  bojkot restorana, navodeći da je potez tog ugostiteljskog objekta neprimeren nemačkom društvu, preneo je portal Watson.

Nakon kritika, restoran je povukao objave o popustima, a vlasnici restorana su kasnije tvrdili da je dan za poposte bio sasvim slučajan,

Velt navodi da je restoran "Habiba" često bio mesto okupljanja propalestinskih demonstranata.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)