Netanjahu: Sedmi oktobar bio je dan neopisive tuge, Izrael se bori da donese svetlost svetu

Povodom godišnjice napada militantne palestinske grupe Hamas na Izrael, u ovoj državi se održava ceremonija, na kojoj je prisutnima pušten govor izraelskog premijera Benjamin Netanjahua.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

07.10.2024. 21:43

Netanjahu: Sedmi oktobar bio je dan neopisive tuge, Izrael se bori da donese svetlost svetu
Foto: Tanjug/AP/Ohad Zwigenberg

"Oktobar sedmi je bio dan neopisive tuge za našu zemlju, ali nismo poraženi. I kao što se dešavalo u istoriji Izraela, unutrašnja snaga se pojavljuje upravo u trenucima poteškoća. Zajedno smo stajali u odbrani naše zemlje, odbrani naše domovine", rekao je Netanjahu, prenosi Times of Israel

Dodao je da je Izrael definisao ciljeve rata koje sada ostvaruje.

"Rušenje vladavine Hamasa, vraćanje kući svih živih talaca, i živih i mrtvih, sveta je misija od koje nećemo odustati. Osujećivanje svake buduće pretnje iz Gaze prema Izraelu, i bezbedno vraćanje stanovnika juga i severa njihovim kućama", naveo je.

Izrael se bori, rekao je Netanjahu, "da donese svetlost svetu i nastoji da širi dobro i iskoreni zlo".

"Sve dok neprijatelj ugrožava našu egzistenciju i mir naše zemlje, nastavićemo da se borimo. Sve dok ima kidnapovanih u Gazi, nastavićemo da se borimo. Nećemo se odreći nijednog od njih. Neću odustati", naveo je izraelski premijer.

Sedmi oktobar će za generacije simbolizovati cenu našeg preporoda, i generacijama će izražavati veličinu naše odlučnosti i snagu našeg duha", nastavio je premijer Izraela.

"Zajedno ćemo nastaviti da se borimo i zajedno ćemo, uz Božiju volju, da pobedimo", poručio je Netanjahu.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)