Policija sprečila treći "pokušaj ubistva" Trampa: "Ne očekujem nerede"

Policija kalifornijskog grada Koačela, u kojem je bivši američki predsednik Donald Tramp u subotu održao miting, saopštila je da je sprečila "treći pokušaj ubistva" republikanskog kandidata za predsednika na novembarskim izborima, piše britanski Telegraf.

Izvor: Tanjug   |  

14.10.2024. 07:18

Policija sprečila treći "pokušaj ubistva" Trampa: "Ne očekujem nerede"
Foto: Tanjug/AP/Evan Vucci

Amerikanac iz Las Vegasa uhapšen je u blizini mesta gde se održavao miting, sa napunjenim vatrenim oružjem i velikom količinom municije, saopštilo je u nedelju šerifsko odeljenje okruga Riversajd.

Policajci raspoređeni na mitingu u subotu uočili su vozača crnog terenskog vozila na kontrolnom punktu i kod njega pronašli sačmaricu, napunjen pištolj i veliku količinu municije.

Vozač je identifikovan kao Vem Miler (49) i priveden je na licu mesta, a kasnije mu je određen pritvor zbog posedovanja napunjenog vatrenog oružja i velike količine municije.

Miler je pušten uz kauciju od 5.000 dolara, a trebalo bi da se pojavi na sudu 2. januara naredne godine, prenosi Wj-Bi-SI (ABC). Kako je saopšteno iz šerifskog odeljenja, ovaj incident nije uticao na bezbednost Donalda Trampa niti učesnika mitinga.

Upitan da li očekuje nerede na dan izbora 5. novembra od strane svojih pristalica, Tramp je odbacio takvu mogućnost.

Govoreći za Foks njuz o tome da li očekuje haos od onih koji ga podržavaju, zbog demokratske rivalke Kamale Haris, bivši predsednik je rekao: ''Ne, ne mislim. Ne sa strane koja glasa za Trampa''.

Trampove pristalice izvršile su upad u američki Kongres nekoliko nedelja nakon što je izgubio predsedničku trku od demokrate Džoa Bajdena 2020.

Stotine učesnika optuženo je za savezne zločine u vezi sa nasiljem, uključujući Trampa, koji je optužen da je nezakonito pokušao da poništi svoj poraz 2020. godine uoči napada i tvrdio da su ti izbori bili pokradeni. 

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)