Izraelska vojska tvrdi da je ubijen još jedan komandant Hezbolaha

Izraelska vojska (IDF) saopštila je da je u vazdušnom napadu na jug Libana ubila još jednog komandanta Hezbolaha.

Izvor: Tanjug   |  

18.10.2024. 08:20

Izraelska vojska tvrdi da je ubijen još jedan komandant Hezbolaha
Foto: AP/Hassan Ammar

Izraelska vojska tvrdi da je ubijen komandant Hezbolahovog kompleksa u mestu Tajbe na jugu Libana, Mohamed Husein Ramal.

U saopštenju se navodi da je Ramal odgovoran za planiranje i izvođenje terorističkih aktivnosti protiv Izraela, prenosi Tajms of Izrael.

Dodaje se da su izraelske snage istovremeno locirale i uništili nekoliko raketnih bacača pripremljenih za lansiranje ka severu Izraela.

IDF je u četvrtak objavila da je ubijen lidera Hamasa Jahje Sinvar koji je smatran organizatorom napada palestinskih ekstremista na jug Izraela 7.oktobra.

Izraelski mediji takođe prenose da je zajedno sa Sinvarom ubijen i njegov telohranitelj koji je radio kao nastavnik u Agenciji Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRWA), prenosi portal Ynet, pozivajući se na izvore u Pojasu Gaze.

Prema navodima tog medija, "dvojica terorista eliminisana zajedno sa Sinvarom bili su njegovi telohranitelji".

Jedan je, kako navodi izraelski portal, radio kao nastavnik u UNRWA, a drugi je bio visoki bezbednosni zvaničnik Hamasa.

Komisija za spoljne poslove i bezbednost izraelskog Kneseta je 6. oktobra odobrila nacrt zakona o zabrani rada UNRWA u Izraelu.

Tel Aviv je više puta tvrdio da su zaposleni u agenciji UN navodno povezani sa palestinskim pokretom Hamas.

Avioni izraelskog vazduhoplovstva ranije su bombardovali školu u vlasništvu UNRWA tvrdeći da se tamo nalazi sedište Hamasa.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)