Rat na Bliskom istoku: Izraelska vojska tvrdi je likvidirala komandanta Hamasovih dronova, Hezbolah raketirao grad Safed

Izraelska vojska potvrdila je da je izvršila vazdušni napad na ciljeve Hezbolaha u Dahiji, južnom predgrađu Bejruta, posle nekoliko dana pauze. Takođe, IDF tvrdi da je u vazdušnom napadu likvidirala Mahmuda al-Mabuha, komandanta Hamasovih jedinica bespilotnih letelica u Gazi.

Izvor: Tanjug   |  

16.10.2024. 07:49

Rat na Bliskom istoku: Izraelska vojska tvrdi je likvidirala komandanta Hamasovih dronova, Hezbolah raketirao grad Safed
Foto: Tanjug/AP/Hussein Malla

Prema saopštenju, Al-Mabuh je bio odgovoran za napade dronovima na Izrael i na izraelske trupe u Gazi, prenosi Tajms of Izrael.

Izraelska vojska je navela i da je u Džabaliji likvidirala operativce Hamasa u borbama licem u lice, kao i u vazdušnim napadima. Izraelske snage su izvršile napade dronom u Rafi na "ćeliju naoružanih terorista" koji su planirali terorističke napade, dodaje se u saopštenju izraelske vojske.

Takođe se navodi da su borbeni avioni, navođeni obaveštajnim operativcima, napali podzemno skladište oružja Hezbolaha u Dahiji, prenosi Tajms of Izrael.

Naredili evakuaciju civila

Izraelska vojska je saopštila i da je preduzela korake da izbegne civilne žrtve, izdajući uoči napada naredbu za evakuaciju stanovništva za tu oblast.

Da je Izrael jutros napao južna predgrađa Bejruta potvrdili su ranije svedoci Rojtersa, koji su naveli da su čuli eksploziju i videli oblak dima. 

Foto: Tanjug/AP/Hussein Malla

Izraelska vojska pozvala je pre napada stanovnike da se odmah evakuišu iz određene zgrade u južnom predgrađu Bejruta uz upozorenje u saopštenju objavljenom na mreži Iks da će uskoro ciljati mete Hezbolaha, prenela je britanska agencija.

Napad na Izrael iz Libana

Izraelska vojska je saopštila da je tokom noći iz Libana ispaljeno oko 50 raketa na grad Safed i okolinu, a Hezbolah je preuzeo odgovornost za ovaj napad.

U saopštenju se navodi da su izraelske trupe presrele veliki broj projektila u toj oblasti, a u ovom trenutku nema izveštaja o povređenima ili šteti, prenosi Tajms of Izrael.

Hezbolah je objavio saopštenje u kojem preuzima odgovornost za napad raketama na grad Safed na severu Izraela.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)