Bivši vaspitač u vrtiću priznao 307 seksualnih delikata nad više desetina dece

Bivši vaspitač u dečijem vrtiću Ešli Pol Grifit priznao je izvršenje 307 seksualnih delikata protiv više desetina dece tokom perioda između 2007. i 2022. godine kada je radio u dečijim ustanovama u Brizbejnu, preneli su australijski mediji.

Izvor: Tanjug   |  

02.09.2024. 10:48

Bivši vaspitač u vrtiću priznao 307 seksualnih delikata nad više desetina dece
Envato

Grifit (46), stanovnik Zlatne obale, priznao je krivicu za sve optužbe na ročištu koje je održano pred okružnim sudom Kvinslenda, prenosi londonski Gardijan.

U prepunoj sudnici jutros je dva sata trajalo čitanje svih 307 optužbi, neki od prisutnih su bili primorani da stoje zbog nedostatka prostora u sali suda, a nekoliko posmatrača je plakalo tokom ročišta kojim je predsedavao sudija Entoni Rafter.

Grifit je mirnim glasom izjavio da je kriv po svim tačkama optužnice, povremeno klimajući glavom i on je formalno osuđen za seksualne delikte počinjene u vrtićima u kojima je radio između januara 2007. i avgusta 2022. godine.

Optužbe uključuju 190 slučajeva nezakonitog i nepristojnog postupanja sa detetom mlađim od 12 godina tokom rada u dečijoj ustanovi, 28 slučajeva silovanja, 67 slučajeva pravljenja materijala za iskorišćavanje dece, četiri slučaja proizvodnje materijala za iskorišćavanje dece i jedan slučaj distribucije materijala za iskorišćavanje dece.

Kada ga je sudija upitao da li ima nešto da kaže, Grifit je kratko odgovorio "ne" i klimnuo glavom.

Komentari (0)