Izrael granatirao bolnicu u Bejrutu zbog "bunkera punog para": Četvoro stradalo, među njima i dete

Izraelska vojska izvela je više od deset napada na Univerzitetsku bolnicu Rafik Hariri u južnom delu Bejruta, optužujući Hezbolah za skladištenje miliona dolara u bunkeru ispod zdravstvene ustanove. Najmanje četvoro ljudi je poginulo, uključujući dete, a 24 osobe su povređene.

Izvor: Gardijan   |  

22.10.2024. 07:15

Izrael granatirao bolnicu u Bejrutu zbog "bunkera punog para": Četvoro stradalo, među njima i dete
Foto: AP/Hussein Malla

Uprkos napadu, bolnica je nastavila rad i trenutno prima povređene u izraelskim napadima, rekao je za Gardijan izvor u bolnici.

Izraelska vojska je granatirala delove Bejruta u blizini bolnice Rafik Hariri. Libanska bolnica Sahel u južnom predgrađu Bejruta evakuisana je nakon što je Izrael aopštio da se ispod nje nalazi bunker Hezbolaha.

Izrael je optužio Hezbolah da drži stotine miliona dolara u gotovini i zlatu u bunkeru ispod bolnice u južnom predgrađu Bejruta, iako je rekao da neće gađati kompleks.

Bolnica Sahel u Dahiji evakuisana je ubrzo nakon toga, a direktor Fadi Alame rekao je Rojtersu da su tvrdnje Izraela netačne. Izrael nije pružio dokaze za svoju tvrdnju da se gotovina čuva ispod bolnice.

Umesto toga, objavljena je animirana grafika, koja navodno prikazuje bunker ispod bolnice, uz priču da je ranije korišćena za skrivanje bivšeg vođe Hezbolaha Hasana Nasralaha.

IDF: Presrenuto pet projektila iz Libana

Izraelska vojska saopštila je da je njeno vazduhoplovstvo identifikovalo i presrelo pet projektila ispaljenih iz Libana. U izveštaju se ne navodi da li je u ovom napadu bilo žrtava ili materijalne štete.

Foto: AP/Ohad Zwigenberg

Napad se dogodio nakon što su se sirene za vazdušnu opasnost oglasile  u Haifi, Akri i okolnim oblastima, navodi Tajms of Izrael.

Nešto posle ponoći proglašena je uzbuna zbog infiltracije bespilotnih letelica u oblasti Gornje Galileje, a izraelska vojska je saopštila da je "sumnjiva vazdušna meta" presretnuta nakon što je krenula ka Izraelu iz Libana.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)