Tramp posle pucnjave u njegovoj blizini: "Dobro sam"; Sumnja se da je bio meta, uhapšen osumnjičeni

Kandidat republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima Donald Tramp bezbedan je nakon pucnjave koja se dogodila u njegovoj blizini, saopštio je njegov predizborni štab.

Izvor: Newsmax   |  

15.09.2024. 22:37

Tramp posle pucnjave u njegovoj blizini: "Dobro sam"; Sumnja se da je bio meta, uhapšen osumnjičeni
Foto: Tanjug/AP/Matt Slocum

"Predsednik Tramp je bezbedan nakon pucnjave u njegovoj blizini. Nema više detalja u ovom trenutku", naveo je portparol Trampovog predizbornog štaba Stiven Čung, preneo je Newsmax.

Kako se navodi, do pucnjave je došlo u blizini Trampovog golf kluba u Vest Palm Biču, gde je bivši predsednik igrao golf.

Teren je odmah zatvoren, prema rečima izvora na koji se poziva CNN.

Mediji su najpre preneli da pucnjava nije bila usmerena ka republikanskom kandidatu, već da su u ovom incidentu učetvovale dve osobe. Ipak, izvor CNN navodi da meta pucnjave jeste bio bivši američki predsednik. 

Jedna osoba je privedena u vezi sa incidentom, a Tajna služba je pucala na osumnjičenog, kako CNN saznaje iz više izvora. Kako ovaj medij prenosi, pronađeno je i oružje iz kojeg je pucano.

Tramp: Bezbedan sam

Bivši predsednik poslao je nakon incidenta i-mejl svojim pristalicama kako bi ih obavestio da je na sigurnom i da nije povređen.

"Čuli su se pucnji u mojoj blizini, ali pre nego se glasine prošire, želim da ovo čujete direktno od mene: bezbedan sam i dobro. Ništa me neće usporiti. Nikada se neću predati! Uvek ću vas voleti zbog vaše podrške", napisao je Tramp u poruci.

Kamala Haris: Nasilju nema mesta u Americi

Kamala Haris, kandidatkinja i protivkandidatkinja Donalda Trampa na predstojećim predsedničkim izborima u SAD napisala je, povodom pucnjave u Floridi, da nasilju nema mesta u Americi.

"Obaveštena sam o ispaljenim hicima u blizini bivšeg predsednika Trampa na Floridi i drago mi je što je bezbedan. Nasilju nema mesta u Americi", napisala je Kamala Haris na društvenoj mreži X.

Podsetimo, Donald Tramp je povređen u atentatu u Pensilvaniji 13. jula, kada ga je metak pogodio u uvo.

Komentari (1)