Newsmax tv lica
Danijela Šegan

Autor i voditelj emisije "Sinteza"

Zamislite nekog ko kroz novinarstvo plovi kao kroz život – s radošću, znatiželjom, izazovima, sumnjama, ali uvek sa željom da bude korak ispred događaja. Rođena 1971. godine u Bijelom Polju od malih nogu bila strastvena prema rečima, jer kako drugačije kad nosi crnogrski gen u kojem je pripovedanje način života. Između arheologije i novinarstva izbor za fakultet je pao ipak na reč, a ne na ašov, pa sam novinarstvo završila na Fakultetu političkih nauka. Master nije morao, naročito ne iz novinarstva, ali što da ne, nova znanja nikad nisu suvišna. Izbor je pao na međunarodne odnose i diplomatiju, jer nikad se ne zna čemu može zatrebati.

Studio B je bio moj prvi veliki profesionalni izazov, ali i druga kuća i mesto sticanja prijatelja,  gde sam za dve decenije nosila sve moguće novinarske "cipele" – od reportera do zamenika  glavnog  odgovornog urednika sa pečatom autorske emisije  "Od A do Š". Ne verujem u horoskop, ali izgleda da strelac  u meni uvek traži promenu  horizonta, pa 2014. prelazim na B92, kao  autor i voditelj emisije "Tema dana" i urednica vesti. Čvrsto ukorenjena u dinamičnom svetu medija, 2018. godine donosi iznenađenje menja mi poslovni kurs  pa odlazim u svet državne administracije, gde rukovodim grupom za informisanje u okviru Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.  

Odavno sam shvatila da novinarstvo nije profesija već "modus vivendi", ali i da je jedini prioritet u odnosu na posao porodica.

Preuzmi Newsmax Balkans aplikaciju

Newsmax Balkans aplikaciju možete preuzeti sa Google Play i App Store-a.