POKS: Višak novca za rebalans uzet porezima od građana i privrede

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenjuje da predstojeći rebalans budžeta prati uobičajena marketinška kampanja vlasti koja pokušava da sakrije činjenicu da višak prihoda kojim se toliko hvali dolazi od građana i privrede.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

21.09.2024. 13:31

POKS: Višak novca za rebalans uzet porezima od građana i privrede
Foto: Envato

"Osamdeset odsto povećanih prihoda u rebalansu budžeta nisu nikakvi stvarni prihodi, nego porez kojeg država uzima od građana Srbije.  Od 132,5 milijardi dinara na taj način u državnu kasu doći će 106,2 milijarde tako da se država hvali time što će uzeti još više novca od svojih građana",  izjavio je predsednik POKS-a Vojislav Mihailović.

Prema njegovim rečima, ponavlja se praksa da se vlast hvali privrednim rastom o čemu bi, kako je ocenio, da nije toliko predana samoreklamiranju ćutala.

"Prirodno je da imamo veću stopu privrednog rasta od razvijenih ekonomija pošto smo nerazvijeni, ali nije prirodno da nam bruto društveni proizvod ne prati tu stopu rasta. Bruto društveni proizvod Srbije za 11 godina je kumulativno porastao samo 17,6 odsto, dok je Poljska povećala svoj BDP za 47,5 odsto, a Rumunija za 27,8 odsto. To je realan pokazatelj, a po njemu je jasno da Srbija zaostaje i nazaduje u odnosu i na region i na EU i da je ekonomski tigar samo u plaćenim terminima srpskih medija", naveo je Mihailović.

Komentari (0)