Prosvetari poručili roditeljima: Ne šaljite decu u škole i vrtiće 2. oktobra, podržite nas zbog budućnosti naše dece

Predstavnici četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika obratili su se roditeljima povodom štrajka koji je zakazan za sredu, 2. oktobra, tražeći njihovu pomoć i podršku.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

30.09.2024. 12:34

Prosvetari poručili roditeljima: Ne šaljite decu u škole i vrtiće 2. oktobra, podržite nas zbog budućnosti naše dece
Foto: ATAImages/R.Z.

„Obrazovni procesi u školama i predškolskim ustanovama su na nikad nižim pozicijama. Sve je manje profesora, učitelja, pomoćnih radnika i stručnih lica koji bi trebalo da rade sa vašom decom. Kao odgovorni ljudi morali smo da zaustavimo sistem koji obmanjuje sve vas tvrdeći da je u školama i predškolskim ustanovama sve u redu“, istakli su sindikati prosvetnih radnika u zajedničkom saopštenju.

Kako su naveli, zbog loših uslova rada, zarada koje su ispod proseka i ugrožene bezbednosti dece i zaposlenih, pozvali su sve u školama i predškolskim ustanovama na obustavu rada.

„U sistemu koji postoji, a na kome nadležni insistiraju negujući kod vas, roditelja, iluzije da je sve u redu nema nam drugog načina nego da zatvorimo škole i predškolske ustanove u sredu, 2. oktobra“, objasnili su predstavnici prosvetnih radnika.

Sindikalci su pozvali roditelje da im se pridruže i da, pre svega, razumeju njihove razloge.

“Molimo vas da tog 2. oktobra decu ne pošaljete u škole i predškolske ustanove. Borba za bolje škole i predškolske ustanove u Srbiji je na vama i nama. Vlada Republike Srbije odavno ne razume potrebe vaše dece, a ni nas, zaposlenih”, poručili su prosvetni radnici.

Dodali su da “jedino zajedno možemo škole i predškolske ustanove učiniti mestom gde će vaša deca biti sigurna i obrazovana onako kako treba da budu – pripremljeni za sutrašnje izazove”.

“Ako mi ne smognemo snage da se suprotstavimo sunovratu danas, sutra neće biti ikoga ko će sa decom u školi i predškolskim ustanovama raditi. Zato, pomozite nam. Ne šaljite decu u školu i predškolske ustanove na dan kada mi štrajkujemo. Podržite nas zbog budućnosti naše dece“, zaključili su predstavnici prosvetnih sindikata.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)