(FOTO/VIDEO) Potpuno izgoreo vrtić kod Gornjeg Milanovca

U požaru u mestu Nevade kod Gornjeg Milanovca, koji je izbio u 17.30, potpuno je izgorela zgrada Predškolske ustanove "Sunce".

Izvor: GMinfo   |  

23.09.2024. 18:53

(FOTO/VIDEO) Potpuno izgoreo vrtić kod Gornjeg Milanovca
Foto: Tanjug/Branko Lukić

Vatrogasne jedinice su na terenu i pokušavaju da ugase vatru, a istraga će utvrditi šta je razlog požara.

Foto: Tanjug/Branko Lukić

Kako je za lokalni portal GMinfo potvrdila Maja Milović, direktorka PU "Sunce" sva deca i zaposleni izašli su u 16.20 iz objekta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

"Oko 17.30 sve je počelo, na sreću nikog nije bilo u objektu. Ceo stari objekat III je izgoreo, nema ništa od njega", kazala je Milović za GMinfo.

Foto: Tanjug/Branko Lukić

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević izjavio je za Tanjug da je izgoreli objekat izgrađen 1981. godine, montažnog karaktera, površine 930 kvadrata. U njemu je predškolsku nastavu pohađalo 139 mališana.

"Dobro je da su sva deca i svi zaposleni napustili vrtić pre izbijanja požara tako da na svu sreću nismo imali povređenih lica, a objekat je potpuno izgoreo", potvrdio je Kovačević.

Predsednik opštine zahvalio se vatrogasnoj jedinici iz Gornjeg Milanovca i Čačka, JKP, Vojsci Srbije koji su pritekli u pomoć.

"Nisu mogli da spasu objekat ali su spasili novi objekat koji se gradi pored da ne pređe plamen na krovnu konstrukciju, spasili su naravno i ostale kuće koje se nalaze ovde u okolini, tako da jedan objekat je izgoreo, napravićemo novi i što bi rekli svaki kraj je možda novi početak", istakao je Kovačević.

On kaže da će svi mališani iz ove predškolske ustanove već od utorka biti raspoređeni u ostale ustanove na teritoriji opštine.

Tačan uzrok pozara biće utvrđen u narednim danima.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)