Opozicija zatražila posebnu sednicu parlamenta o Kosovu i Metohiji, zahtev potpisalo 90 poslanika

Celokupna parlamentarna opozicija predala je, na inicijativu Novog DSS, zahtev 90 narodnih poslanika za održavanje skupštinske sednice o Kosovu i Metohiji, uz koji je upućen i Predlog zakona o zastupanju i zaštiti državnih interesa Republike Srbije na Kosovu i Metohiji, saopštila je ta stranka.

Izvor: Newsmax Balkans   |  

25.09.2024. 11:27

Opozicija zatražila posebnu sednicu parlamenta o Kosovu i Metohiji, zahtev potpisalo 90 poslanika
Foto: ATAImages/A.K.

Opozicija zahteva od predsednice Narodne skupštine da u najkraćem roku zakaže sednicu i omogući raspravu o temi o kojoj se govori u evropskim i drugim međunarodnim organizacijama, ali ne i u srpskoj skupštini, naveo je Novi DSS.

"Kosovska politika aktuelne vlasti doživela je krah i neophodno je uključivanje Narodne skupštine, kako u utvrđivanje političke platforme za naredne pregovore sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini, tako i u izveštavanje nakon njihovog završetka", dodaje se u saopštenju.

Opozicija zahteva od predsednice Narodne skupštine da u najkraćem roku zakaže sednicu i omogući raspravu o temi "o kojoj se govori u evropskim i drugim međunarodnim organizacijama, ali i ne i u srpskoj skupštini".

"Svako odlaganje sednice uz nastavak dosadašnje politike može da prouzrokuje dodatne pogubne posledice po život i bezbednost ljudi i sigurnost njihove imovine na Kosovu i Metohiji, kao i po bezbednost zemlje i rad organa i organizacija", poručio je Novi DSS.

Na sednici će biti iznet Predlog zakona o zastupanju i zaštiti državnih interesa Republike Srbije na Kosovu i Metohiji.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)