Čija je vila Jovanke Broz i ko se kome izvinio: Ćuta i Brnabić ponovo "u klinču"

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je na sednici parlamenta da od šefa poslaničke grupe Ekološki ustanak Aleksandra Jovanovića Ćute nije dobila izvinjenje, jer je danima govorio da je ona vlasnik vile Jovanke Broz na Dedinju, a na sednici u petak, navela je Brnabić, potvrdio je da nije.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

27.09.2024. 13:45

Čija je vila Jovanke Broz i ko se kome izvinio: Ćuta i Brnabić ponovo "u klinču"
Foto-kolaž: ATAImages/M.A., Tanjug/Sava Radovanović

"Što se tiče vaše vile na Dedinju. Da, vi niste vlasnik Jovankine vile na Dedinju. Vi ste vlasnik 375 kvadrata stana", rekao je Jovanović u diskusiji.

Na te Jovanovićeve reči reagovala je predsednica parlamenta.

"Izvinite, nisam čula, nisam vlasnik? Molim? Nisam vlasnik te vile?  Aha, znači, tri dana ste pričali da sam vlasnik, ali sada kažete da nisam. Hvala vam na svemu što ste pokazali u poslednjih pet dana", navela je Brnabić i podsetila da su se u četvrtak pred građanima dogovorili da se izvini.

Odakle novac za stan od 375 kvadrata na Dedinju

"I to ja rekla, evo pred svim građanima Srbije, ukoliko pokažem danas da ste govorili neistinu i da ta, to što vi zovete Jovankina vila, a što je vila Republike Srbije, nije moje vlasništvo, da je nisam kupila, da ćete se danas izviniti, vi ste rekli, da, izviniću se. Poštovani  građani Republike Srbije, nismo čuli izvinite. To su takvi ljudi", konstatovala je Brnabić.

Jovanović je potom naveo da je Brnabić vlasnik stana od 375 kvadrata na Dedinju i upitao je odakle joj novac za to, a predsednica parlamenta je odgovorila da ga je kupila 2014. godine, dve godine pre nego što je ušla u politiku.

Foto: ATAImages/A.K.Aleksandar Jovanović Ćuta

"Niko moj se nikada nije bavio politikom. Niko moj nikada nije bio u javnom sektoru. Kupila sam ga na kredit, kod banke Inteza, na 30 godina, dok sam radila u privatnoj kompaniji, a taj posao sam zaradila svojim znanjem, svojim umećem i svojim trudom", rekla je Brnabić.

Navela je da i dan danas otplaćuje taj kredit.

"Evo poštovani gospodine Jovanoviću,  ušla sam u politiku, ništa mi nije trebalo. Ništa. Imala sam auto, imala sam kuću u Beogradu, imala sam kuću na moru, ništa mi nije trebalo.  A vi ste pokazali kakav ste čovek time što ste pred svim građanima Srbije rekli, ako pokažem da ste lagali, uputićete mi izvinjenje. Nisam tražila odštetu, samo jedno ljudski izvini. Hvala vam što ste pokazali svim građanima Srbije kakvi ste", poručila je Brnabić.

Izvinjenje od Jovanovića dobila - Jovanka Broz

Jovanović je potom uputio izvinjenje, ali ne predsednici parlamenta već pokojnoj Jovanki Broz.

„Da, ja se izvinjavam pokojnoj Jovanki Broz što smo dozvolili da ovako nešto (misleći na Anu Brnabić) živi u njenoj kući“, rekao je Jovanović, nakon čega su poslanici vladajuće koalicije počeli da prave buku.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)