Istovremeno održane dve sednice novosadskog parlamenta: Jednu sazvala vlast, drugu opozicija

U Skupštini grada Novog Sada došlo je do izuzetno neobične situacije. Naime, u petak su istovremeno održane dve sednice - jedna koju je sazvala vlast i druga koju je inicirala opozicija, na temu vodosnadbevanja u Novom Sadu.

Autor:  

Dunja Kovačević

|  

27.09.2024. 16:43

Istovremeno održane dve sednice novosadskog parlamenta: Jednu sazvala vlast, drugu opozicija
Foto: Tanjug/Saška Drobnjak

Redovnu sednicu Skupštine sazvala je predsednica Dina Vučinić za 10 časova. S druge strane, opozicioni odbornici predvođeni Majom Mrnuštik iz Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) najavili su vanrednu sednicu, pola sata pre početka redovne.

Ipak, kada su opozicioni odbornici ušli u skupštinsku salu, predstavnici vladajuće koalicije već su bili zauzeli svoja mesta, čekajući početak redovne sednice. Tako su u isto vreme započete obe sednice – vlast “svoju”, opozicija “svoju.

Foto: Tanjug/Saška Drobnjak

Zbog “specifičnih” okolnosti ubrzo je došlo do neminovne napetosti, praćene sukobima. Predsednica Skupštine grada Novog Sada Dina Vučinić izrekla je potom više opomena opozicionim odbornicima.

Sveukupno, vlast je usvojila više od stotinu odluka na ovoj sednici. S druge strane, opozicija je zahtevala jedno: formiranje ekspertske komisije koja bi utvrdila odgovornost za, kako navode, neispravnost pijaće vode tokom avgusta.

Opozicija je na prethodnoj sednici podnela predlog da se na dnevni red stavi i predlog o formiranju komisije koja će utvrditi činjenice u vezi sa vodosnabdevanjem. Međutim, vlast je izglasala da se o tom predlogu uopšte ne raspravlja.

Nakon 12 godina vladavine Napredne stranke u Novom Sadu, opozicija prvi put ima dovoljan broj odbornika da samostalno sazove sednicu Skupštine grada.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)