Jevtić (Srpska lista): Tihi pogrom Srba pred očima međunarodne zajednice sprovodi se iz dana u dan

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić naveo je da kada su upozoravali međunarodnu zajednicu na izjavu Aljbina Kurtija da "polovinu Srba treba uhapsiti, polovinu proterati, Srpska lista će patiti i platiti", dobili su odgovor da tu izjavu ne treba pogrešno da tumače.

Izvor: Kosovo online   |  

04.09.2024. 10:55

Jevtić (Srpska lista): Tihi pogrom Srba pred očima međunarodne zajednice sprovodi se iz dana u dan
Kosovo online

"Polovinu Srba treba uhapsiti, polovinu proterati. Srpska lista će patiti i platiti, rekao je Aljbin Kurti. Kada smo upravo na ovu izjavu Aljbina Kurtija ukazivali i upozoravali međunarodnu zajednicu šta Kurti sprema Srbima na Kosmetu, govorili su nam da ne treba da je pogrešno tumačimo i da ta ista međunarodna zajednica neće dozvoliti nikakvo proterivanje Srba", napisao je Jevtić na Fejsbuku, prenosi Kosovo online.

Jevtić podseća šta je posle toga usledila još gora situacija.

"Šta smo imali nakon toga? Od zabrane uvoza srpske robe, uzurpaciju privatne srpske imovine i pravljenja policijskih baza do neosnovanih hapšenja Srba po raznim lažnim optužbama, ranjavanje nekolicine Srba (među njima i dece), maltretiranje na policijskim punktovima, zatim uzurpacije institucija Srba, ukidanja dinara i evo sada pozivanja lidera Srpske liste na policijska saslušanja. U međuvremenu oko 15 odsto do 17 odsto srpskog naroda je napustilo prostor Kosmeta", ističe Jeftić.

Komentari (0)