Mihailović (POKS): Ne verujem u Šapićeve iskrene namere u vezi sa podizanjem spomenika Draži

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) smatra da je inicijativa gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da Draži Mihailoviću bude podignut spomenik u Beogradu neiskrena i manipulativna, saopšteno je iz ove stranke.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

17.09.2024. 11:26

Mihailović (POKS): Ne verujem u Šapićeve iskrene namere u vezi sa podizanjem spomenika Draži
Foto: ATAImages/Amir Hamzagić

"Ne verujem u iskrene namere gradonačelnika Beograda da se mom dedi, đeneralu Draži Mihailoviću, podigne spomenik u Beogradu, čim se u izjavi ogradio da to nije u njegovoj moći, nego u nadležnosti Ministarstva kulture", izjavio je predsednik POKS i narodni poslanik Vojislav Mihailović.

Kako je naglasio, Šapić je izneo ideju koju unuk Draže Mihailovića zastupa duži period.  

"Iako potpuno podržavam ideju, koju smo i sami mnogo puta javno izneli i smatram da bi to bio veliki iskorak u procesu ispravljanja istorijske nepravde prema prvom antifašističkom gerilcu u porobljenoj Evropi, s obzirom na to da je sve što radi Srpska napredna stranka u svrhu marketinga i sticanja političkih poena, u ovom slučaju zbog sve veće popularnosti generala Mihailovića u narodu, moram biti skeptičan u njihove iskrene namere", rekao je Mihailović. 

Ako se POKS bude pitao, oni će doprineti realizaciji inicijative o podizanju spomenika u Beogradu, ali i premeštanju groba Josipa Broza Tita.

"Vreme će pokazati da li se radi o iskrenim namerama ili ne, ali u svakom slučaju, ako išta bude zavisilo od POKS, mi ćemo dati svoj puni doprinos da se ova ideja realizuje. Kao i ideja da se spomen obeležje Kuća cveća posvećena onom koji je pucao na mog dedu i Srbe još u Prvom svetskom ratu i dobio odlikovanje za to u okviru austrougarske hrvatske Vražje divizije, koja je poznata po zločinima nad našim narodom, premesti u njegov rodni Kumrovec", dodao je Mihailović.

Komentari (0)