(FOTO) Džinovska panda rodila blizance, postala najstarija majka na svetu

Džinovska panda Jing Jing rodila je blizance, jedno žensko i jedno muško mladunče u Oušn parku u Hongkongu 15. avgusta i sa svojih 19 godina postala je najstarija majka pandi na svetu.

Autor:  

V. Š.

|  

Izvor: AP   |  

21.08.2024. 14:13

(FOTO) Džinovska panda rodila blizance, postala najstarija majka na svetu
AP/Ocean Park Hong Kong Mladunci džinovske pande

Poznato je da je ovo rođenje prava retkost, posebno imajući u vidu da je Jing Jing najstarija zabeležena džinovska panda koja je uspešno rodila po prvi put, navode u Oušn parku.

"Kao majka koja je prvi put rodila, Jing Jing je bila razumljivo nervozna tokom celog procesa. Većinu vremena provodila je ležeći na zemlji i uvijajući se. Tim Parka i stručnjaci pružili su joj udobnost, omogućivši Jing Jing da bezbedno rodi blizance, nakon više od pet sati porođaja. Žensko mladunče džinovske pande teško je 122 grama, a muško 112 grama", naveli su iz parka.

"Oba mladunca su trenutno veoma krhka i treba im vremena da se stabilizuju, posebno žensko mladunče koje ima nižu telesnu temperaturu, slabiji krik i manji unos hrane nakon rođenja", rekao je predsednik Grupe Oušn parka Paulo Pong  i zahvalio lokalnom timu na angažovanju.

Komentari (0)