Selena Gomez se pridružila Blumbergovoj listi milijardera

Američka glumica i pevačica Selena Gomez (32) uvrštena je na Blumbergovu listu milijardera, sa bogatstvom u vrednosti od 1,3 milijarde dolara.

Izvor: Tanjug   |  

09.06.2024. 10:14

Selena Gomez se pridružila Blumbergovoj listi milijardera
foto: Tanjug/AP/Jack Plunkett

Za razliku od svoje bliske prijateljice Tejlor Svift, koja je dostigla status milijardera uglavnom zahvaljujući muzici i turnejama, glumica, pevačica i preduzetnica je postala bogata mešavinom biznisa na osnovu svog talenta i stotina miliona pratilaca na društvenim mrežama, navodi Blumberg.

"Selena nije samo pop zvezda. Ona je višestruka poslovna žena sa različitim tokovima prihoda koji doprinose njenoj impresivnoj neto vrednosti", rekla je Stejsi Džons, osnivač i glavni izvršni direktor agencije za brendiranje Holivud brended sa sedištem u Los Anđelesu.

foto: Tanjug/AP/Jordan Strauss

Gomez je takođe zaradila desetine miliona dolara od ugovora sa brendovima Luj Viton, Coach i Puma, navodi Blumberg.

Gomezova u centru pažnje još kao dete

Kao dete, Gomez je dospela u centar pažnje kao deo glumačke ekipe Barney & Friends. Od 2007. do 2012. godine glumila je Aleks Ruso u filmu Čarobnjaci iz Vejverli Plejsa na Diznijevom kanalu. To se pretvorilo u hit koji je tada tinejdžerskoj zvezdi zaradio oko 3 miliona dolara ukupno.

Pravu slavu stekla je nakon što je započela muzičku karijeru, prvo sa pop-rok bendom Selena Gomez & the Scene, a zatim kao solo izvođač.

foto: Tanjug/AP/Patrick Harbron

Sa tri studijska albuma i 44 singla, osvojila je Američku muzičku nagradu za omiljenu pop/rok izvođačicu 2016. godine i bila je nominovana za dve Gremi nagrade.

Njena glumačka karijera je takođe nastavila da raste, sa ulogama u filmovima kao što su Kišni dan u Njujorku i "Spring Breakers".

Najpopularnija na Instagramu

Gomez je ostvarila i ogroman uspeh na društvenim mrežama: sa 424 miliona pratilaca, ona je odmah iza fudbalskih legendi Kristijana Ronalda i Lionela Mesija kao najpopularnija osoba na Instagramu.

To ju je učinilo dovoljno moćnom ne samo da promoviše sopstveni brend, već i imena velikih kompanija kao što je Puma SE, sa kojom je potpisala dvogodišnji ugovor vredan 30 miliona dolara.

Gomez je 2017. zaradila 10 miliona dolara kada je izabrana kao zaštitno lice američke modne kuće Coach, a godinu dana ranije potpisala je ugovor vredan 10 miliona dolara sa Luj Vitonom.

Komentari (0)