Mijailović: Izborom Čovića postiđen svaki čovek koji je na bilo koji način uključen u srpsku košarku

Predsednik Košarkaškog kluba Partizana Ostoja Mijailović izjavio je da crno-beli nisu podržali kandidaturu Nebojše Čovića za novog predsedika Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

01.10.2024. 19:57

Mijailović: Izborom Čovića postiđen svaki čovek koji je na bilo koji način uključen u srpsku košarku
Foto-kolaž: ATAImages/Dušan Milenković

Čović je, podsetimo, na vanrednoj sednici Skupštine izabran za predsednika KSS.

Mijailović je naveo da Čović nije dobar izbor za srpsku košarku.

"KK Partizan nije podržao kandidaturu novoizabranog predsednika KSS. Bez želje da komentarišem ko je kako i zbog čega glasao, moram da napomenem kako 28 od 30 prisutnih delegata (ili prethodna podrška 30 od 33) nije jednoglasno i da je takva definicija jeftin i nepotreban pokušaj obmane", napisao je Mijailović na društvenoj mreži X.

Predsednik Partizana je naveo da je izborom Čovića "degradiran i postiđen svaki čovek koji je na bilo koji način uključen u srpsku košarku".

"Smatram da predsednik nacionalnog saveza treba da bude ugledan, pošten i sposoban čovek", dodao je Mijailović.

Podsetimo, Čović se, nakon što je izabran za predsednika KSS zahvalio delegatima Skupštine na poverenju i istakao da je prvi zadatak pitanje selektora.

"Pred nama je interesantan period - olimpijski ciklus. Da nastavimo kontinuitet Skupštine. Slede nam kvalifikacije, Evropsko prvenstvo… Treba napraviti zajednički pristup, bez obzira na razlike. Prvi zadatak da rešimo selektora. Program postoji i moramo mnogo da radimo. Da se izborimo sa velikim brojem iskušenja. Neću da zaboravim, akcija koja počinje sledeće nedelje - obilazimo regione. Da vam iskreno kažem, nikad nisam bio nečije vlasništvo. Ne dugujem nikom ništa. Funkcije su bitne samo ako možemo sa dođemo do pravih ljudi", rekao je Čović posle izbora za predsednika KSS.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)