(VIDEO) Srbija pobedila Švajcarsku u Ligi Nacija

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je reprezentaciju Švajcarske rezultatom 2:0 u Ligi nacija.

Izvor: Tanjug   |  

12.10.2024. 22:55

(VIDEO) Srbija pobedila Švajcarsku u Ligi Nacija
Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Utakmica je odigrana u Leskovcu.

Srbija je najpre stekla prednost autogolom Nika Elvedija, koga je lopta pogodila u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena, nakon centaršuta Lazara Samardžića.

Potom je u 61. minutu Aleksandar Mitrović postigao još jedan gol. 

Švajcarska je najbolju imala šansu u 73. minutu, kada im je dodeljen penal, ali je nisu iskoristili, jer je Rajković odbranio udarac Emboloa sa bele tačke.

Fudbaleri Švajcarske su imali veći posed lopte na početku meča, a Srbija je prvi put zapretila protivniku u 17. minutu iz kontre preko Veljka Birmančevića, koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Gregor Kobel bio siguran.

Najbolju šansu u tom delu meča Švajcarci su propustili u 33. minutu, kada je Bril Embolo šutirao sa desetak metara i poslao loptu pored leve stative gola Predraga Rajkovića.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković uvrstio je u sastav za meč Marka Grujića, dok je Andrija Maksimović, koji se očekivao u startnoj postavi, ostao na klupi za rezerve.

Tinejdžer iz redova Zvezde je u drugom poluvremenu ušao sa klupe i tako postao najmlađi debitant u istoriji reprezentacije.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Srbija je meč počela u sastavu: Rajković, Eraković, Milenković, Pavlović, Nedeljković, Lukić, N. Maksimović, Grujić, Birmančević, Samardžić, Mitrović.

Za Švajcarsku su počeli: Kobel, Vidmer, Elvedi, Akandži, Frojler, Rodrigez, Ebišer, Amduni, Džaka, Ndoje, Embolo.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)