Poslednji meč velikana: Đoković pobedio Nadala na egzibicionom turniru u Rijadu

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Rafaela Nadala rezultatom 6:2, 7:6 u meču za treće mesto egzibicionog turnira u Rijadu.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

19.10.2024. 20:11

Poslednji meč velikana: Đoković pobedio Nadala na egzibicionom turniru u Rijadu
Foto: Tanjug/AP/Andy Wong

Inače, Novak Đoković i Rafael Nadal odigrali su u Rijadu svoj poslednji međusobni duel.

Prethodno su poslednji meč igrali u Parizu na Olimpijskim igrama, gde je Novak slavio sa 2:0.

Suparništvo Đokovića i Nadala je najduže u istoriji Open ere, a oni su jedini igrači koji su igrali sva četiri grend slem finala uzastopno u pojedinačnoj konkurenciji. Pored rekorda po broju mečeva, Đoković i Nadal su odigrali najviše finala iz masters serije.

Prvi susret ova dva tenisera, koji je ujedno bio i jedini te 2006. godine, odigrao se na Rolan Garosu u četvrtfinalu, gde je Nadal pobedio Đokovića, koji je odustao zbog povrede leđa u trećem setu, nakon jednog sata i 54 minuta igre.

Ukupno su Nadal i Đoković odigrali 60 zvaničnih mečeva, a Novak ima prednost u pobedama sa 31:29.

Pobedniku šest miliona dolara

Turnir u Rijadu nema nikakav takmičarski značaj i ne donosi bodove za ATP listu, ali Saudijcima nije bilo teško da privuku teniske "kraljeve" pošto će pobednik dobiti šest miliona dolara.

Takmičenje je stiglo do završnice, a na njemu su učestvovali Novak Đoković, Janik Siner, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Holger Rune i Rafael Nadal, koji sitno broj do penzije, pa su gledaoci u Saudijskoj Arabiji bili među poslednjima koji su ga videli na terenu.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)