Stojković o bodu protiv šampiona Evrope: Odigrali smo pametno

Teška utakmica, znali smo da je "jurnjava" po terenu sa njima ravna samoubistvu. Odigrali smo pametno, kako smo se dogovorili i kako smo radili na treningu, rekao je selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi posle remija sa Španijom (0:0) na startu Lige nacije.

Izvor: Tanjug   |  

05.09.2024. 23:30

Stojković o bodu protiv šampiona Evrope: Odigrali smo pametno
Foto: Tanjug/Marko Đoković

"Oni su najbolja ekipa u Evropi i kontrola lopte nije problem za njih. Protiv bilo koga da igraju imaju loptu i vi morate da budete disciplinovani u ideji kako da se branite i da budete požrtvovani, date sve od sebe. Srce mi je puno, ne zbog rezultata, nego zbog načina kako su momci odigrali, dali sve od sebe, tako se pokazuje patriotizam, tako se igra za državu, himnu", istakao je Stojković.

Selektor je rekao da je ekipa znala da će doći šansa kakvu je imao Luka Jović, ali nije mu zamerio zbog promašaja, jer je sve "dobro uradio".

"Zicer bez golmana, Bože moj, neki drugi put će da pogodi", rekao je Stojković.

Odgovorio je i na pitanje o partiji Veljka Birmančevića i izjavi uoči meča da će ako neko iskoristi šansu teško posle da bude izbačen iz tima, sa indirektnom porukom igračima koji su otkazali.

"Što bih ga izbacivao, pa nisam lud", bio je jasan Stojković.

Selektor Španije: Srbija nas stavila u tešku situaciju 

Selektor Španije Luis de la Fuente rekao je posle remija (0:0) protiv Srbije da je domaća ekipa imala želju da se odbrani i da je na golu sjajan bio golman Predrag Rajković.

"Srbija nam je u prvom poluvremenu pravila probleme iz kontranapada. Golman Srbije je bio odličan. Želja Srbije je bila da odbrani gol i stavila nas je u tešku situaciju", rekao je De la Fuente.

Foto: Tanjug/Marko Đoković

Španski stručnjak smatra da je njegova ekipa bila sporija nego inače.

"Imali smo prilike, pravili smo neke šanse i imali situacije, ali nismo ih koristili, bili smo sporiji nego inače. Početak je sezone, igrači ulaze u ritam, verujem da ćemo već u nedelju biti mnogo bolji u Švajcarskoj", dodao je španski selektor.

Španac je dobio žuti karton u 85. minutu pošto je od glavnog sudije tražio da dosudi penal posle jednog vazdušnog duela u šesnaestercu Srbije.

"Meni je delovalo da je sudija trebalo da dosudi penal za nas i to bi promenilo tok igre i ishod meča, protestvovao sam jer je iz moje pozicije delovalo da je to bio prekršaj za penal", zaključio je De la Fuente.

Komentari (0)