Negativan niz star 34 godine: Fudbaleri Srbije izgubili u Danskoj

Fudbaleri Srbije poraženi su kao gosti od Danske rezultatom 0:2 u meču drugog kola grupe A4 Lige nacija i tako nastavili negativan niz protiv rivala koji traje 34 godine.

Izvor: Tanjug   |  

08.09.2024. 20:01

Negativan niz star 34 godine: Fudbaleri Srbije izgubili u Danskoj
Foto: Tanjug/AP/Liselotte Sabroe

Prvi deo prvog poluvremena protekao je bez većih prilika. U 24. minutu Lazar Samardžić je pokušao sa ivice šesnaesterca, ali je golman Danske Kasper Šmajhel lako zaustavio taj udarac.

Danska je povela u 36. minutu, Jusuf Poulsen je petom asistirao Albertu Grenbeku koji je sa 13 metara poslao loptu u mrežu. Gol je priznat posle dugotrajne VAR provere, zbog pozicije Poulsena, koja se ispostavila kao regularna. Grenbeku (23) je to bio prvi gol u drugom meču u dresu Danske. 

Rezervista Andrija Živković je u 54. minutu posle centaršuta Saše Lukića pokušao volej udarcem iskosa sa 15 metara, ali je šutirao pored gola.

Danska je duplirala prednost u 61. minutu. Jusef Poulsen je postigao spektakularan gol makazicama sa sedam metara posle centaršuta Viktora Kristijansena i tako postavio konačan rezultat. Mogao je Lukić da smanji u 65. minutu ali je loše šutirao sa peterca posle kornera.

Foto: Tanjug/AP/Liselotte SabroeBirmančević nije uspeo da pobegne odbrani Danaca

U trećem kolu, 12. oktobra, Srbija dočekuje Švajcarsku u Leskovcu, a Španija Dansku. 

Podsetimo, dve prvoplasirane selekcije iz grupe idu u četvrtfinale Lige nacija, i istovremeno obezbeđuju prvi šešir u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, trećeplasirani će u baraž za opstanak u A diviziji, dok će poslednji iz grupe direktno u B diviziju.

Komentari (0)