Eksplozija u zgradi suda u Kaliforniji, povređene dve osobe

Najmanje dve osobe su povređene u eksploziji koja se dogodila u zgradi suda na jugu savezne američke države Kalifornija, saopštile su vlasti.

Izvor: Tanjug   |  

25.09.2024. 22:38

Eksplozija u zgradi suda u Kaliforniji, povređene dve osobe
Foto: Envato

Jedna osoba je privedena nakon eksplozije koja je prijavljena nešto posle 8:45 ujutro u zgradi suda Santa Marija u okrugu Santa Barbara, saopšteno je iz kancelarije šerifa, preneo je AP.

"Imamo dva izveštaja o povredama koje nisu opasne po život. Jedna osoba je odmah privedena. Mesto je i dalje aktivno. Molimo nastavite da izbegavate to područje", napisala je predstavnica za javno informisanje kancelarije šerifa okruga Santa Barbara Rakel Zik na platformi X.

Zik je kasnije navela da je privedena osoba muškarac i da je eksplozija usledila posle "namerno postavljene" eksplozivne naprave.

Kancelarija guvernera Kalifornije Gevina Njusoma saopštila je da "aktivno prati" situaciju i koordinira je sa lokalnim policijskim snagama.

Lokalni portal Nuzhok, pozivajući se na službenika Vrhovnog suda Derela Parkera, javio je prethodno da je osumnjičeni bio u zgradi suda i bacio torbu u sudnicu koja je potom eksplodirala. Portal je, takođe, preneo da je osumnjičeni u pritvoru.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)