Predsednik Irana: Cionistički režim će se suočiti sa oštrijim reakcijama ako ne zaustavi zločine

Iranski predsednik Masud Pezeškijan stigao je u Katar na bilateralne razgovore i samit, na kojem se nada da će pridobiti pomoć azijskih zemalja u sprečavanju onoga što je nazvao "izraelskim zločinima" na Bliskom istoku.

Izvor: The Times of Israel   |  

02.10.2024. 18:44

Predsednik Irana: Cionistički režim će se suočiti sa oštrijim reakcijama ako ne zaustavi zločine
Foto: Tanjug/AP/Vahid Salemi Masud Pezeškijan

Pezeškijan je započeo svoje prvo putovanje u Katar kao predsednik kritikujući Izrael zbog ubistva vođe Hamasa Ismaila Haniea. Iran okrivljuje Izrael za njegovo ubistvo.

Izrael nije preuzeo odgovornost, niti je negirao svoju umešanost u njegovu smrt, prenosi Times of Israel.

"Takođe želimo sigurnost i mir. Izrael je taj koji je ubio Haniea u Teheranu" izjavio je Pezeškijan prilikom dolaska u Katar.

"Evropljani i Sjedinjene Američke Države kažu da će, ako ne delujemo, mir u Gazi biti postignut za nedelju dana. Čekali smo na njih da donesu mir, ali su povećali ubistva", istakao je on.

"Ako cionistički režim ne zaustavi svoje zločine, suočiće se sa oštrijim reakcijama", citirala je Iranska državna televizija Pezeškijana prilikom njegovog odlaska u Katar.

Pezeškijan je za državnu televiziju izjavio da je prvi cilj u Dohi razgovor o bilateralnim odnosima i potpisivanje sporazuma s katarskom vladom. Takođe će prisustvovati samitu Azijske saradnje.

"Drugi cilj je razgovor o tome kako azijske zemlje mogu da spreče izraelske zločine u regionu i neprijatelje da izazivaju nemire na Bliskom istoku", rekao je Pezeškijan.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)