Veliki broj vođa iranske Revolucionarne garde na sahrani generala poginulog u izraelskom napadu

Sahrana generala iranske Revolucionarne garde Abasa Nilforušana, koji je ubijen sa liderom Hezbolaha Hasanom Nasralahom, okupila je najveći broj vođa ove iranske paravojne organizacije otkako je Teheran izveo raketni napad na Izrael početkom oktobra.

Izvor: Tanjug   |  

15.10.2024. 16:48

Veliki broj vođa iranske Revolucionarne garde na sahrani generala poginulog u izraelskom napadu
Foto: Tanjug/AP/Vahid Salemi

Rukovodstvo iranske Garde nije bilo toliko vidljivo u javnosti kao ovom prilikom tokom dve nedelje od napada Irana na Izrael prvog oktobra, navodi AP.

Iranska Revolucionarna garda je vodeća snaga iranske teokratije i kontroliše arsenal balističkih raketa, koje bi bile ključne u svakom budućem napadu na Izrael, preneo je londonski Gardijan.

Foto: Tanjug/AP/Vahid Salemi

Sahrani Nilforušana u Teheranu prisustvovali su glavni komandant Garde general Hosein Salami, predsednik Masud Pezeškijan, kao i šef iranskog pravosuđa.

Prisutni su bili i drugi generali, uključujući komandanta Kuds snaga iranske Garde Ismaila Kanija, o čijoj sudbini su se danima širile glasine posle napada u kojem je ubijen Nasralah, navodi Gardijan.

Foto: Tanjug/AP/Vahid Salemi

Najmanje dva istaknuta generala Garde, međutim, nisu bili među prisutnima na sahrani: komandant vazdušne divizije Garde koji nadgleda raketni program, Amir Ali Hadžizadeh, kao i komandant mornarice, Ali Reza Tangsiri.

Istaknuti general iranske paravojne Revolucionarne garde Abas Nilforušan poginuo je u Bejrutu 28. septembra u izraelskom napadu iz vazduha u kojem je ubijen vođa Hezbolaha Hasan Nasralah.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)