Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei: Akcija protiv Izraela je legalna i legitimna

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei izjavio je da njegova zemlja neće "odlagati ni žuriti da izvrši svoju dužnost" u suočavanju sa Izraelom.

Izvor: Tanjug   |  

04.10.2024. 11:47

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei: Akcija protiv Izraela je legalna i legitimna
Foto: AP/Kancelarija iranskog vrhovnog vođe

Hamnei je u propovedi nakon molitve petkom rekao da je akcija protiv Izraela početkom nedelje bila "potpuno legalna i legitimna", prenosi Rojters.

"Briljantna akcija naših oružanih snaga pre nekoliko noći bila je potpuno legalna i legitimna“, rekao je on govoreći o iranskom raketnom napadu na Izrael.

Ali Hamnei se obratio na masovnom skupu nekoliko dana nakon iranskog napada na Izrael, u prvoj propovedi od raketnog napada njegove zemlje na Izrael talasa napada Izraela na uporišta Hezbolaha u Libanu, navodi Al džazira.

Hiljade Iranaca okupilo se u glavnom gradu Teheranu sa fotografijom Hamneija postavljenom pored fotografije ubijenog lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha na glavnoj bini.

Neki od prisutnih su držali zeleno-žutu zastavu Hezbolaha, dok su drugi držali palestinsku zastavu.

Ajatolah, koji ima najviši autoritet u Iranu, predvodio je muslimane u molitvi u džamiji Imam Homeini u centru Teherana.

Molitva je usledila nakon ceremonije komemoracije za ubijenog lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha, koji je ubijen prošlog petka u napadu Izraela na Bejrut.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)