Iran obavestio UN da će "odgovoriti odlučno" na eventualni napad Izraela

Iranski ministar spoljnih poslova Abas Aragči obavestio je generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da će Teheran uzvratiti snažno, ako Izrael odgovori na napad balističkim raketama.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

16.10.2024. 16:54

Iran obavestio UN da će "odgovoriti odlučno" na eventualni napad Izraela
AP Photo/Vahid Salemi

Aragči je upozorio generalnog sekretara UN Gutereša da je Teheran spreman na "odlučan" odgovor ako Izrael napadne njegovu zemlju u odmazdi za skoro 200 balističkih raketa ispaljenih na Izrael 1. oktobra, prenosi Times of israel.

Ministar odbrane Joav Galant izjavio je prošle nedelje da će Izrael "uskoro odgovoriti" na napad raketama, obećavajući da će odgovor biti "precizan i smrtonosan".

"Iran, dok ulaže sve napore da zaštiti mir i bezbednost regiona, potpuno je spreman na odlučan odgovor na svaku avanturu Izraela", rekao je iranski ministar spoljnih poslova tokom telefonskog razgovora sa Guterešem, prema saopštenju njegovog kabineta.

Tokom poziva u utorak uveče, Aragči je, takođe, apelovao na Ujedinjene nacije da iskoriste svoje resurse "da zaustave zločine i agresije izraelskog režima i da pošalju humanitarnu pomoć Libanu i Gazi", prenosi Times of israel.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)