Galant: Izrael doneo pravdu eliminacijom Sinvara, podlog ubice i teroriste

Ministar odbrane Izraela Joav Galant pozvao je borce Hamasa da oslobode taoce i predaju se nakon što je izraelsa vojska ubila Jahju Sinvara, vođu te militantne grupe u Palestini.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

17.10.2024. 20:34

Galant: Izrael doneo pravdu eliminacijom Sinvara, podlog ubice i teroriste
AP Photo/Jacquelyn Martin

"Država Izrael donela je pravdu eliminacijom Jahje Sinvara – podlog ubice i teroriste. Jahja Sinvar je terorista, glavni terorista, koji je planirao i izveo (masakr) 7. oktobra, tokom kojeg je ubijeno toliko nevinih Izraelaca – dece, žena i staraca", naveo je Galant u saopštenju, prenosi Times of Israel.

Izraelski ministar odbrane naveo je da je Sinvar umro dok je bio u bekstvu. 

"Nije umro kao komandant, već kao neko ko je brinuo samo o sebi. Ovo je jasna poruka svim našim neprijateljima – IDF će doći do svakog ko pokuša da naudi građanima Izraela ili našim bezbednosnim snagama, a mi ćemo vas izvesti pred lice pravde", upozorio je.

Dodao je i da eliminisanje Jahje Sinvara šalje jasnu poruku svim porodicama poginulih i porodicama talaca.

"Činimo sve da dođemo do onih koji su naudili vašim najmilijima i da oslobodimo taoce i vratimo ih njihovim porodicama. To je takođe jasna poruka stanovnicima Gaze. Čovek koji je doneo katastrofu i smrt u Pojas Gaze, čovek koji vas je naterao da patite kao rezultat njegovih ubilačkih radnji – ovom čoveku je došao kraj. Vreme je da izađete, oslobodite taoce, predate se", poručio je Galant.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)