Mekdonalds: Ne podržavamo nijednog kandidata na predsedničkim izborima

Američki lanac brze hrane ''Mekdonalds'' saopštio je, nakon što je republikanskom predsedničkom kandidatu Donaldu Trampu omogućio da u okviru kampanje na kratko stane iza pulta njihovog restorana u Pensilvaniji i posluži klijente, da ne podržava nijednog kandidata na izborima u SAD.

Izvor: Tanjug   |  

21.10.2024. 23:45

Mekdonalds: Ne podržavamo nijednog kandidata na predsedničkim izborima
Foto: Tanjug/AP/Doug Mills/The New York Times

Istakli su da su njihova vrata otovrena svima, ali da ne daju podršku nijednom kandidatu na izborima u SAD.

U poruci zaposlenima, kompanija je navela da je operater restorana u Pensilvaniji, Derek Đakomantonio, pošto je čuo za želju bivšeg američkog predsednika Trampa da poseti taj objekat kontaktirao upravu kompanije koja je pristala na njegov dolazak, preneo je AP.

“Kada smo čuli za želju bivšeg predsednika, pristupili smo joj imajući u vidu jednu od naših osnovnih vrednosti, a to je da su naša vrata otvorena svima”, naveli su iz lanca brze hrane u saopštenju, ali su dodali da se ne opredeljuju za kandidate na predsedničkim izborima.

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp u nedelju je na kratko stao iza pulta restorana Mekdonalds u Pensilvaniji.

Tramp je odbacio svoj sako i stavio kecelju u objektu Mekdonaldsa namenjenog vozačima u Baks Kauntiju gde je radio na fritezi i uslužio jednog klijenta, preneo je portal Hil. Iz kompanije Mekdonalds su takođe naveli da su uputili poziv i demokratskoj predsedničkoj kandidatkinji Kamali Haris kao i njenom kandidatu za potpredsednika Timu Volcu da posete njihove restorane.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)