Kamala Haris izazvala Donalda Trampa na novu debatu

Predsednička kandidatkinja Demokratske stranke Kamala Haris pozvala je republikanca Donalda Trampa na drugu predizbornu debatu u oktobru, manje od sat vremena nakon završetka prve debate dvoje kandidata na TV ABC News.

Izvor: Newsmax, Tanjug   |  

11.09.2024. 08:49

Kamala Haris izazvala Donalda Trampa na novu debatu
Foto: AP/Alex Brandon

"Pod jarkim svetlima, američki narod je video izbor sa kojim će se suočiti ove jeseni na glasanju, između toga da napreduje sa Kamalom Haris ili nazaduje sa Trampom. To je ono što su videli večeras i što bi trebalo da vide na drugoj debati u oktobru", navodi se u saopštenju kampanje Kamale Haris.

Debata potpredsedničkih kandidata 1. oktobra

Debata između potpredsedničkih kandidata Džej Di Vensa i Tima Volca održaće se 1. oktobra.

Kako se dodaje, ona je spremna na drugu debatu, prenosi ABC.

Tramp je poručio da demokrate žele još jednu debatu zato što su "izgubile", dodavši da će razmisliti o izazovu.

Televizija Fox News je saopštila da je predložila održavanje druge predsedničke debate u oktobru, dodajući da su poslali pisma kampanjama kandidata pre debate u utorak po lokalnom vremenu, piše Rojters.

Kamala Haris i Donald Tramp održali su prvu debatu, na kojoj su glavne teme bila ekonomija i imigracija, kao i ratovi u Pojasu Gaze i Ukrajini.

Tramp: Moja najbolja debata dosad

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp ocenio je da je njegov nastup u prvoj predizbornoj televizijskoj debati s demokratskom protivkandidatkinjom Kamalom Haris bio najbolji do sada, istakaviši da je ova ''važna'' debata pokazala koliko su demokrate ''slabe''.

"Bilo je veoma zanimljivo i pokazalo je koliko su slabi, koliko su patetični", rekao je Tramp neposredno posle debate.

Bivši predsednik SAD je naglasio da je debata zapravo bila "tri protiv jednog", aludirajući na to da su moderatori navodno bili na strani demokrate Kamale Haris.

Tramp je dodao da nije znao da je pevačica Tejlor Svift podržala Haris, kao i da smatra da ankete pokazuju da se dobro pokazao tokom debate.

Trampov potpredsednički kandidat Džej Di Vens rekao je da Kamala Haris "nema suštinu", dok republikanac ima "pravu viziju" za SAD. 

Dodao je da se Tramp ponosi na svoja postignuća, dok se Haris "sa razlogom" stidi onoga što je uradila do sada.

Haris: Imamo posla

Kamala Haris je, sa druge strane, saopštila da, posle debate, "imamo posla", a da je američki narod u utorak uveče imao prilike da vidi za šta se zalažu kandidati.

Istakla je da podele ne treba da budu u fokusu predsedničkih kampanja.

Demokratski predsednik SAD Džozef Bajden je na mreži X naveo da je Haris u debati dokazala da je "najbolji izbor da vodi naciju napred".

"Ne vraćamo se nazad", napisao je Bajden.

Bivša prva dama SAD Mišel Obama ocenila je da "postoji samo jedan kandidat spreman da bude predsednik" i pozvala glasače da glasaju za Kamalu Haris i potpredsedničkog kandidata Tima Volca.

Komentari (0)