Pošta SAD: Spremni smo da pravovremeno dostavimo glasačke listiće za predstojeće izbore

Izvršni direktor pošte SAD (USPS) Luj DeDžoj rekao je da je u potpunosti posvećen pravovremenoj dostavi svih glasačih listića za predsedničke izbore u novembru, obećavši da će odgovoriti na zabrinutost koju su izneli državni i lokalni zvaničnici.

Izvor: Tanjug   |  

16.09.2024. 16:58

Pošta SAD: Spremni smo da pravovremeno dostavimo glasačke listiće za predstojeće izbore
Foto: Envato

Grupa od oko tri desetine izbornih zvaničnika iz Nacionalnog udruženja državnih izbornih direktora i drugih grupa je izrazila ozbiljnu zabrinutost u vezi sa sposobnošću USPS-a da isporuči milione glasačkih listića za predsedničke izbore 2024.

Oni su se fokusirali na pitanja "o operacijama objekata za obradu, izgubljenim ili odloženim izborima pošte, kao i nedostacima u obuci koji utiču na sposobnost USPS-a da isporučuje izbornu poštu na blagovremen i tačan način", prenosi Rojters.


Glasanje putem pošte će, u nekim američkim državama, početi tokom narednih nedelja
 

USPS je saopštio da u proseku trenutno isporučuje poštu za 2,7 dana, ali i dalje preporučuje da birači pošalju popunjene glasačke listiće pre dana izbora, a najmanje nedelju dana pre roka u njihovoj državi.

Direktor je rekao da je 46 odsto glasova poslato poštom na predsedničkim izborima u novembru 2020, u poređenju sa 21 odsto na izborima 2016.

USPS je saopštio da je na opštim izborima 2020. dostavio 99,89 odsto glasačkih listića birača izbornim zvaničnicima u roku od sedam dana.

Komentari (0)