"Kasno je, Amerikanci glasaju": Tramp odbio treću debatu, Kamala Haris prihvatila

Kandidat republikanaca na predsedničkim izborima Donald Tramp, nakon poziva CNN i demokratskog kandidata Kamale Haris, izjavio je da je "prekasno" za još jednu debatu, jer su Amerikanci počeli da glasaju na izborima 2024.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

21.09.2024. 19:29 >> 22:12

"Kasno je, Amerikanci glasaju": Tramp odbio treću debatu, Kamala Haris prihvatila
Foto: AP/Alex Brandon

Bivši predsednik SAD je tako ostao pri rečima od 11. septembra posle druge debate u Filadelfiji, da neće biti treće predsedničke debate između Harisove i njega, planirane za 23. oktobar.

"Problem sa još jednom debatom je što je jednostavno prekasno, glasanje je već počelo", rekao je Tramp na mitingu u Vilmingtonu, u Severnoj Karolini.

Tramp je dodao, misleći na potpredsednicu SAD, da ona sada želi da vodi debatu jer "jako gubi".

Kamala Haris je tokom subote prihvatila poziv CNN-a da učestvuje u debati s Trampom 23. oktobra, saopštio je njen štab.

"Donald Tramp ne bi trebalo da ima problema da pristane na ovu debatu. To je isti format i postavka kao i debata CNN-a kojoj je prisustvovao i na kojoj je, kako je rekao, pobedio u junu, kada je pohvalio moderatore CNN-a, pravila i rejtinge", navela je u saopštenju Džen O'Mali Dilon, šefica izbornog štaba Kamale Haris.

U pojedinim američkim saveznim državama juče je počelo rano glasanje na predsedničkim izborima koji će biti održani 5. novembra.

Glasanje je počelo u Minesoti, Južnoj Dakoti i Virdžiniji, a više od 10 država počeće rano glasanje u narednim nedeljama, do sredine oktobra.

Komentari (0)