Victoria's Secret dolazi u Srbiju: Otvaranje prve prodavnice u maju u Beogradu

Viktorijini anđeli konačno stižu u Srbiju. Prva prodavnica Victoria's Secret biće otvorena u maju 2025. godine u Tržnom centru Ušće u Beogradu. Planirano je da nakon toga bude otvoreno još četiri-pet prodavnica u Srbiji, rekao je za Bloomberg Adriju Miroslav Stanković, vlasnik SF1 Grupe.

Izvor: bloombergadria.com   |  

11.10.2024. 09:46

Victoria's Secret dolazi u Srbiju: Otvaranje prve prodavnice u maju u Beogradu
Foto: AP/Keith Srakocic

Zahvaljujući ovoj kompaniji Victoria’s Secret proizvodi biće dostupni u Srbiji, a partnerstvo sa planetarno poznatim brendom su, kako kaže, sklopili u maju ove godine za tržišta Srbije, Slovenije, Slovačke, Malte i Kipra.  

Prodavnica u Ušću biće smeštena na površini između 400 i 500 kvadratnih metara i u njoj će biti kompletan asortiman ovog popularnog svetskog brenda - parfemi i proizvodi za negu kože, veš, program za spavanje, sportska oprema, kupaći kostimi i aksesoari.

Foto: AP/Evan Agostini

"Nakon otvaranja radnje u Slovačkoj u aprilu i Srbije u maju, biće otvorena radnja u Sloveniji",  precizira Stanković za Bloomberg Adriju.

Ko dovodi "anđele" u Srbiju?

U potfoliju SF1 Grupe su Pandora, Argenta, Nespresso i Scholl. Pored ovih brendova premijum kvaliteta, u okviru grupe posluje i firma SF Properties, koja nudi uslugu zakupa luksuznog kancelarijskog prostora, kao i premijum pozicija za oglašavanje.

SF properties u svom vlasništvu ima Brankov business center, modernu zgradu u centru Beograda, i poslovne zgrade u Knez Mihailovoj i Nušićevoj ulici.

Grupa posluje na 12 tržišta, ima 350 zaposlenih i 106 prodavnica.  

Osnivač brenda Victoria's Secret je i začetnik e-commerca?

Kompaniju Victoria's Secret osnovao je 1977. godine Roj Rejmond. On je na ideju da otvori prodavnicu donjeg rublja, u kojoj bi se snašli muškarci poput njega, došao jer mu je bilo neprijatno kada je kupovao veš za svoju suprugu u tržnim centrima.

Foto: AP/Ted Shaffrey

Prvu radnju on i njegova supruga otvorili su u lokalu jednog tržnog centra u Kaliforniji. Ime je dobila Victori’a, aludirajući na viktorijansku eru i nešto skriveno iza. 

Da bi dodatno olakšao stidljivim muškarcima da kupuju za svoje žene, naparvio je katalog, tako da se veš mogao poručiti i poštom.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)