Apple predstavio iPhone 16: Pale akcije kompanije, kupci se žale na naočare

Američka tehnološka korporacija Apple predstavila je u ponedeljak najnoviju verziju svog vodećeg proizvoda iPhone (Ajfon) 16.

Izvor: Newsmax Balkans, Tanjug   |  

09.09.2024. 21:55

Apple predstavio iPhone 16: Pale akcije kompanije, kupci se žale na naočare
Foto: Tanjug/AP/Juliana Yamada

Kompanija je tokom prezentacije napomenula da će iPhone 16 i iPhone 16 plus biti dostupni kupcima u novim bojama i s prilagodljivim dugmetom za akciju, koje je bilo dostupno samo na modelima višeg ranga, preneo je Blumberg.

Tu je i snažniji čip i novo dugme za kontrolu kamere, koje omogućava korisnicima da snime slike i pristupe funkcijama kamere. Novi modeli dobiće i nešto veće ekrane i tanje ivice, a pokretaće ih procesor "A18 Pro" sa nadograđenim neuronskim motorom, delom čipa koji je dizajniran za rešavanje zadataka veštačke inteligencije.

Telefoni imaju moćnije komponente kamere i video funkcije, što im omogućava da snimaju fotografije veće rezolucije i usporene klipove. Prezentacija je delimično bila predlog potrošačima, kao i Volstritu, da Apple treba ozbiljno shvatiti u svetu veštačke inteligencije AI.

Ipak, Apple tehnologija veštačke inteligencije je još u ranoj fazi. Paket novih alata "Apple Intelligence", suočio se sa brojnim kašnjenjima, a mnoge ključne funkcije neće stići do sledeće godine.

Foto: Tanjug/AP/Juliana YamadaTim Kuk, glavni izvršni direktor Apple kompanije

Za sada, tehnologija je usredsređena na sumiranje poruka i obaveštenja, a ne na usklađivanje sa "gee-whiz" mogućnostima rivalskih sistema.

Akcije pale za 1.47 odsto

Akcije Apple pale su na svetskom finansijskom tržištu za 1.47 odsto, odmah nakon predstavljanja modela Ajfon 16.

Ranije je objavljeno da kupci masovno reklamiraju nove Apple Vision Pro naočare za virtuelnu realnost žaleći se da im izazivaju glavobolju, drhtavicu, crvenilo i suve oči. Pored toga, ove naočare su teške (650 g), a jedan od korisnika je tvrdio da su mu Apple Vision Pro naočare izazvale pucanje krvnog suda u oku.   

Kupci kažu da je iskustvo korišćenja slušalica bilo "magično", ali previše neprijatno.

Komentari (0)