Vlada pozvala sindikate obrazovanja i predškolstva na sastanak 1. oktobra

Predstavnicima reprezentativnih sindikata obrazovanja, kao i sindikata zaposlenih u predškolskim ustanovama stigao je poziv da dođu na sastanak u Vladu Srbije u utorak, 1. oktobra, u 13 časova, potvrđeno je za Newsmax Balkans.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

28.09.2024. 18:17

Vlada pozvala sindikate obrazovanja i predškolstva na sastanak 1. oktobra
Foto: Newsmax Balkans/Ognjen Medić

U pozivu koji je sindikatima upućen iz kabineta Ministarstva prosvete se navodi da će sastanku prisustvovati premijer Miloš Vučević i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

Prethodno su reprezentativni sindikati obrazovanja – Sindikat obrazovanja Srbije, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, GSPRS "Nezavisnost" i Sindikat radnika u prosveti Srbije, najavili da će članovi njihovih glavnih odbora i predsedništava doći ispred Vlade u utorak, 1. oktobra, gde će u podne održati konferenciju za medije i čekati do kraja radnog vremena da ih primi Vučević.

Ova četiri sindikata su takođe odlučila da njihovi članovi u sredu, 2. oktobra u potpunosti obustave rad u školama, dok u predškolskim ustanovama neće biti prijema dece.

Istog dana najavljen je veliki protest u Beogradu koji će početi u podne ispred Skupštine Srbije, nakon čega je planirana protestna šetnja do sedišta Vlade u Nemanjnoj ulici.

Foto: Newsmax Balkans/Ognjen Medić

I sindikati zaposlenih u predškolstvu i oni koji predstavljaju prosvetne radnike nezadovoljni su ponudom države da od 1. januara 2025. poveća plate nastavnicima i vaspitačima za 12 odsto, a svima ostalima za osam procenata.

S druge strane, ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović je pre nekoliko dana rekla da je država ponudila koliko je mogla i da više od toga nema.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)