Vršnjačko nasilje u srednjoj školi u Prokuplju: Potukli se učenici četvrtog razreda, dvojica primljena u bolnicu

Dva učenika četvrtog razreda srednje Tehničke škole "15. maj" u Prokuplju primljena su u prokupačku bolnicu sa lakšim povredama, nakon što ih je napao 18-godišnjak, potvrđeno je za Newsmax Balkans iz Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu.

Autor:  

Newsmax Balkans

|  

17.10.2024. 17:48

Vršnjačko nasilje u srednjoj školi u Prokuplju: Potukli se učenici četvrtog razreda, dvojica primljena u bolnicu
Foto: ATAImages/Milos Tešić

Naime, u odgovoru tužilaštva iz Prokuplja potvrđeno je za Newsmax Balkans da je došlo do verbalnog, a zatim i do fizičkog obračuna između učenika. Policija je o svemu obavestila tužilaštvo 15. oktobra.

"Do sukoba je došlo između punoletnog S. K. iz Prokuplja i punoletnog U. J. i maloletnog L. P, obojice iz Prokuplja, nakon čega je S. K. naneo lake telesne povrede U. J. i maloletnom L. P", navode u tužilaštvu. 

Ovo krivično delo, kako saznajemo, za sada je kvalifikovano kao nasilničko ponašanje iz člana 344 stav 2 Krivičnog zakonika, a protiv osumnjičenog S. K. iz Prokuplja. 

"Za sada nije sa sigurnošću utvrđen stepen povreda i sve okolnosti slučaja. Policiji je od strane tužilaštva dat nalog da se prikupe izjave od samih učesnika, očevidaca, te preduzmu i druge potrebne mere, radi prikupljanja dokaza koji će biti od koristi za uspešno vođenje krivičnog postupka", naveo je u odgovoru za Newsmax Balkans Milan Pantović, glavni javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Prokuplju.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)