Vučić odlikovao ambasadorku Nikaragve: "Nju je slavila cela Srbija posle rasprave o Srebrenici u UN"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je u Njujorku Orden srpske zastave prvog stepena ambasadorki Eleani Jaosku Pičardo Urbinu, zamenici stalnog predstavnika Republike Nikaragve pri UN.

Izvor: Tanjug   |  

27.09.2024. 17:49

Vučić odlikovao ambasadorku Nikaragve: "Nju je slavila cela Srbija posle rasprave o Srebrenici u UN"
Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Ukazom predsednika Vučića, zamenica stalnog predstavnika Nikaragve pri UN, odlikovana je za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Republike Nikaragve.

"Uručio sam orden legendarnoj ambasadorki Nikaragve koju je slavila cela Srbija posle rasprave u Generalnoj skupštini UN po pitanju zlocina o Srebrenici. U svetu u kojem su pravda i pravo neretko ugroženi, ovakva priznanja podsećaju nas na značaj borbe za vrednosti koje bi trebalo sve nas da okupe oko istih časnih ciljeva", naveo je predsednik Srbije na Instagramu.

Ovaj orden, dodao je, izraz je zahvalnosti "za podršku Nikaragve Srbiji u međunarodnoj areni, kao i za aktivnu diplomatsku ulogu koja je doprinela jačanju odnosa između naših zemalja".

"Nikaragva je u UN pokazala izuzetnu posvećenost promovisanju pravih vrednosti multilateralizma i poštovanja međunarodnog prava, čime je dodatno učvrstila naše prijateljstvo i zajedničke interese", naveo je Vučić.

Vučić odlikovao stalnog predstavnika UAE pri UN

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je u Njujorku Orden srpske zastave drugog stepena Muhamedu Isi Abušahabu, izvanrednom i opunomoćenom ambasadoru, stalnom predstavniku Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN.

Foto: Tanjug

Vučić mu je zahvalio na podršci koju pružaju Srbiji.

"Hvala vam na vašoj podršci i prijateljstvu", rekao je predsednik Srbije prilikom uručivanja odlikovanja.

Abašahab je istakao da je iskreno ponosan što je dobio ovo odličje.

"Iskreno sam počastvovan što sam dobio ovaj orden. Kao što znate Srbija i UAE imaju duboke političke i ekonomske veze koje rastu svakim danom, a dodatno su ojačane bliskim prijateljstvom naših lidera i naših naroda", istakao je stalni predstavnik UAE pri UN.

Ukazom predsednika Vučića, Abušahab je odlikovan za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljstva između Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Odlikovanje i za stalnog predstavnika Venecuele u UN

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je danas u Njujorku Orden srpske zastave prvog stepena ambasadoru Hoakinu Albertu Perezu Ajestaranu, zameniku stalnog predstavnika Bolivarske Republike Venecuele pri UN.

Ukazom predsednika Vučića, zamenik stalnog predstavnika Venecuele pri UN, odlikovan je za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Bolivarske Republike Venecuele.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)