(VIDEO) Polemika između Danijele Nestorović i Ane Brnabić o litijumu: "Besraman predlog" i "očekivana odbrana SNS"

Poslanica Ekološkog ustanka Danijela Nestorović, koja je obrazlagala predlog za izmenu Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, a kojim se traži zabrana iskopavanja i eksploatacije bora i litijuma, rekla je za Newsmax Balkans da je tok rasprave o predlogu koji je obrazlagala sasvim očekivan.

Autor:  

Ivica Drobac

|  

08.10.2024. 18:18

(VIDEO) Polemika između Danijele Nestorović i Ane Brnabić o litijumu: "Besraman predlog" i "očekivana odbrana SNS"
Foto: Newsmax Balkans

"Sve ovo što se dešava u Skupštini je očekivana odbrana od strane SNS i, naravno, protivljenje od strane opozicionih kolega. Samo mi je bitno da su građani za ova dva dana imali priliku da čuju ono što nisu imali priliku da čuju u poslednje dve i po godine", navela je ona.

Nestorović se osvrnula i na napade koje je doživela u poslednja dva dana od strane političkih neistomišljenika i pojedinih medija. Kaže da su je napali i kao osobu i kao pravnika.

"Sa druge strane, napadi na profesore i na akademike su mi potpuno neprimereni i nejasni. U smislu političke borbe, napad na neistomišljenike može da bude protivljenje argumentima, ali svođenje na lični nivo mi je potpuno nejasno i neprihvatljivo. Ne znam šta bih komentarisala, osim da mogu da tužim tabloide, a što se tiče kolega, to govori o njima, ne o meni", istakla je naša sagovornica.

"Besmislen i besraman predlog"

Podsetimo, predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić je, govoreći iz poslaničke klupe, na sednici posle obraćanja Danijele Nestorović ocenila da je reč o besmislenom, besramnom i štetnom predlogu zakona koji je "najveća budalaština koja se ikada našla u Skupštini Srbije".

"Svaka reč je neistina. Dopustili ste sebi da izjavite da je ceo Rudarsko-geološki fakultet plaćen. Sram vas bilo", rekla je Brnabić.

Nestorović je negodovala zbog načina na koji joj se obratila Brnabić i upitala zbog čega treba da je bude sramota.

"Rekli ste da je zakon budalaština, da sam nepismena, da sam imbecilna. Možemo na ulici da pričamo na ovaj način, ali ja neću svoditi dijalog u skupštini na ovaj nivo", rekla je Nestorović.

Poslanica Ekološkog ustanka ocenila je da se, kako tvrdi, Vlada Srbije nije potrudila da obrazloži zašto ne bi trebalo usvojiti ovaj zakon.

Brnabić je odgovorila Nestorovićevoj da opozicija ne želi da se izradi studija o proceni uticaja na životnu sredinu, kao i da traži od vladajuće koalicije da ne poštuje Ustav i zakone i da odluči "kako se njima ćefne".

"Raspravom u načelu će se završiti rasprava"

Kako je Danijela Nestorović navela za naš portal, ne očekuje amandmane na predlog za izmenu Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima kojim se traži zabrana iskopavanja i eksploatacije bora i litijuma, jer je ovo redovna sednica Skupštine Srbije, a amandmani su mogli da se podnesu tri dana pre njenog početka.

Prema njenim očekivanjima, raspravom u načelu će se i završiti rasprava o ovom predlogu, što neće biti pre petka.

Više o raspravi u Skupštini, čitajte u našem LIVE BLOGU.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)