Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović podneo ostavku posle dve decenije na vlasti u tom gradu

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović podneo je ostavku na tu funkciju, potvrdio je za Newsmax Balkans odbornik Narodnog pokreta Srbije (NPS) u tom gradu Vladan Ljubinković.

Autor:  

V. Š.

|  

17.10.2024. 16:53

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović podneo ostavku posle dve decenije na vlasti u tom gradu
Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović podneo je ostavku na tu dužnost, navedeno je u materijalu koji su odbornici dobili pred sednicu Skupštine grada zakazanu za 25. oktobar, kaže Ljubinković.

"U obrazloženju je navedeno da Petrović podnosi ostavku iz zdravstvenih i porodičnih razloga, kao i da o tome neće biti rasprave u Skupštini, već će se ona samo konstatovati. Prema Statutu, u tom slučaju prestaje mandat i Gradskom veću", ističe sagovornik Newsmax Balkans.

Takođe, dodaje Ljubinković, Skupština grada bi uskoro trebalo da raspravlja o Planu posebne namene za Jadar, što je, kako kaže, veoma delikatna odluka.  

Ljubinković za Newsmax Balkans objašnjava da je rok za izbor gradonačelnika i izvršnih organa vlasti 30 dana od utvrđivanja prestanka mandata i podseća da je Petrović na čelu grada bio 20 godina.

Gradonačelnik i zamenik gradonačelnika biraju se iz redova odbornika, a gradonačelnik predlaže kandidate za svog zamenika i članove Gradskog veća, o čemu se Skupština izjašnjava glasanjem.

Preuzmite Newsmax Balkans aplikaciju:

Komentari (0)