Novi DSS zahteva hitnu sednicu Skupštine o bezbednosti na KiM

Nova demokratska stranka Srbije (Novi DSS) zatražila je hitnu sednicu Skupštine Srbije u vezi, kako su naveli, pogoršanog stanja bezbednosti na Kosovu i Metohiji.

Izvor: NewsmaxBalkans   |  

04.09.2024. 13:53

Novi DSS zahteva hitnu sednicu Skupštine o bezbednosti na KiM
Tanjug/Rade Prelić

"Nije valjda tekuća propagandna akcija lobiranja za Rio Tinto važnija od očuvanja integriteta države i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju te stranke.

Novi DSS zahteva da se povodom "dramatično pogoršanog" stanja bezbednosti i progona srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji hitno zakaže sednica Skupštine Srbije, jer je kako ocenjuju, neophodno da se Skupština jasno odredi da li će "kukavički" dopustiti dezintegraciju Srbije ili će zahtevati od Vlade Srbije da preduzme sve raspoložive mere "uključujući upotrebu sile" da zaštiti srpski narod na KiM.

“Od 2012. godine svesno vođena izdajnička kosovska politika puzećeg priznanja secesije tzv. Kosova ima za posledicu višegodišnji tihi pogrom Srba sa KiM, a poslednja nasilna dejstva kosovske policije i onemogućavanje ne više normalnog života, već samog daljeg opstanka preostalih Srba na ovom području južne srpske pokrajine zahtevaju jasnu i hrabru reakciju države Srbije", kaže se u saopštenju Novog DSS-a.

Ocenjuje se da “upadljivo ćutanje i pasivnost" predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije povodom tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji ukazuje na smišljeno prepuštanje Kosova I Metohije u ruke albanskim separatistima, koordinisano sa zemljama Kvinte.

Komentari (0)